resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1617
    garip bir kişilik. artık bu garipliği kendisine ait olduğu için ailesine de mi yansıtmış, yoksa bu varolan gariplik kendisine de mi sirayet etmiş bilmiyorum, ancak ailesi de kendisi kadar garip. (burada garip kelimesini olumsuz anlamda kullanmıyorum)

    mesela eşi, matilde 'tami' faria mourinho. 1989'da evlenmiş kocasıyla. birbirleriyle tanışmaları da gençken olmuş. daily telegraph'a göre ikisi de portekiz'in setubal şehrinin aynı mahallelerinde büyümüşler ve evleri arasında sadece bir caddelik mesafe varmış. dindar bir katolik olan çift, setubal'e sık sık gidip, doğdukları mahalledeki kilisedeki ayinlere katılıp, bağışta da bulunuyorlarmış. eşi ile evliliklerinden iki adet, biri kız biri erkek çocuğu bulunmakta. 1996 doğumlu kızının adı matilde ve 2000 doğumlu oğlunun adı da jose mario jr. (birazdan bunlar hakkında da bilgi vereceğim)

    baba mourinho, eşi ve çocuklarının isimlerini de vücuduna kazımış. eşi matilde 'tami', çocukları daughter matilde ve jose mario jr'ın isimleri sol bileğinde yazılı. yine 2005 yılında ödül aldığı bir gecede kendisini 'ailesine ve işine sıkı sıkıya bağlı, sadık bir adam' olarak tanımlayarak bu güçlü bağın üzerine yine değinmiş oluyor.

    http://img.thesun.co.uk/...6/jose1_1776806a.jpg

    http://fs5.directupload.net/.../160527/vggydt8m.jpg

    bu dövme hikayesi ile bir anlamda ailesine olan sadakatini ıspatlasa da, ailesinin çatırdadığı günler de olmamış değil. 2007 yılında mourinho, eşini aldattığı iddiaları ile karşı karşıya gelmişti. kaldı ki bu durum artık bir iddia olmaktan çıkıp, aldattığı kişi, yine bir portekizli, elsa sousa isimli kadın, 'jose'yi çok sevdim, birbirimizden oldukça elektrik aldık. o çok beyefendi, kibar ve zeki birisi' açıklamalarını yapınca oldukça sansasyonel bir haber niteliği taşımıştı.

    o zaman için haliyle 18 yıllık birlikteliğini zedeleyen bu hareketi sonrası eşi ile arası bir hayli açılmış. birleşik krallıkta yayın yapan yerel bir mecmua, ikili arasındaki ilişkinin, jose'nin menajerlik kariyerine de zarar verdiğini, chelsea'nin kendisini bu yüzden kovduğunu bile iddia etmiş. hatta dahası, ayrıntılarda ikilinin gizlice tuttukları bir evde, mourinho'nun gizli dostuna elleri ile çikolatalı kurabiyeler yedirip, fonda kanadalı şarkıcı brian adams'ın şarkısıyla oldukça romantik dakikalar geçirdiklerini iddia eden bir tanığın konuşmalarına yer verilmiş.

    herhalde bu aldatma mevzusunu eşinin büyük bir alçakgönüllülük ile kabul edip, artık bu durumdan mıdır, yoksa eşinin genel mizacından mıdır bilemeyiz, mourinho kendisinin evinde, saha kenarında olduğu kadar dominant bir karakter olmadığını söylüyor. hatta bununla ilgili ilginç de bir açıklaması var:

    askmen'in yaptığı, dünyanın en etkili insanları listesinde kendisine 9. sıradan yer bulduğu söylenir. bu duruma karşılık hazırcevaplılığı ile tanıdığımız mourinho; 'peki benim eşim kaçıncı sırada? tanrı bilir, en kötü sekizinci sıradadır. bu çok ilginç, kendi evimde bile ipler elimde değil' diyerek yarı komik, yarı tuhaf bir açıklama veriyor.

    ailesini magazinden uzak tutma konusunda başlarda katı bir tutum gösteren jose mourinho, sonrasında ailesinin de meşhur olmasının önünü alamamış. bununla ilgili basında son zamanlarda -bilhassa yabancı basında- sık sık haberler görüyoruz. başlarda pek konuşmasa da 2004 yılında bir röportajı var bununla alakalı. chelsea'ye ilk gelişinin ertesinde, daily telegraph'in pazar günü verdiği ek olan the observer ile yaptığı bir röportajda konu aileye de geliyor. 'en önemli şey elbette ailem ve iyi bir baba olmak' diyerek ailesi hakkında ilk kez konuşuyor special one. bu son chelsea macerasında kötü geçen sezonda hatırlarsınız, birçok kez sahayı erkenden terketmek zorunda kalmıştı jose. bu durumlarda maçın gidişatı hakkında sayısızca eşi matilde'yi aramış ve maç hakkında bilgileri ondan almış. eşi aynı zamanda bir nevi asistan menajeri de oluyormuş yani.

    bu arada bayan mourinho, eşinin sadık bir aşığı olmasının yanı sıra, dünya gıda programına yardım eden gönüllülerden birisi. aynı zamanda birleşmiş milletler iyi niyet elçileri arasında da bulunuyor. keza eşi de onun programlarına elinden geldiğince destek oluyor.

    https://i.imgsafe.org/84c295cbb4.jpg

    kızı matilde 1996 doğumlu, babasının ona asla hayır diyemediği, gq ödül törenine katılmasının sebebini bile 'yalnızca o'nun isteği üzerine' diyerek yanıtladığı, 20 yaşında bir gençkız. gq ödülündeki şu pozları da oldukça meşhurdu hatırlarsanız.

    http://i1.irishmirror.ie/...-the-Year-Awards.jpg

    jose'nin kızı aynı zamanda modaya çok ilgiliymiş. babasının desteğini de arkasına alan matilde, aynı zamanda one direction şarkıcısı niall horan ile de iyi arkadaş. bu arkadaşlığın ne tür bir arkadaşlık olduğunu şu an için bilemiyoruz, ancak kendine ait bir kariyer edinmek için böyle bir yönteme başvurmuş olabilir. matilde aynı zamanda futbola da oldukça meraklı olup, arkadaşları ile babasının maçlarını takip etmeyi de çok seviyormuş.

    oğlu jose mario jr iste tam sopalık bir serseri. babasının iş hayatındaki en büyük rakibi barcelona ve ona en çok zorluk çıkaran oyuncu messi'nin büyük bir hayranı. aynı zamanda ailenin en aykırı üyesi. tıpkı babası gibi.

    http://fs5.directupload.net/.../160527/7mz9wyub.jpg

    http://fs5.directupload.net/.../160527/97kl3gkr.jpg

    jose mario jr aynı zamanda profesyonel bir futbolcu. ingiliz takımlarından fulham'ın altyapısında kaleci olarak forma giyiyor.

    http://s33.postimg.org/...W5iyc_Wo_AMv_V8l.jpg

    kendisine yöneltilen hangi takımları tutuyorsun sorusunu da böyle cevaplamış. güzel bir liste, her ligden takım var :(

    işte mourinho ailesi böyle bir aile. bilmiyoruz, belki de onu özel biri yapan şeyi ailesinden alıyordur, ya da tam tersi, ailesine de garipliği aşılayan kişi kendisi de olabilir.

    ve şimdi o özel adam, dünya futbol tarihinin en özel takımlarından, hatta belki de en özelinin sahnesinde. hem de yönetmenlik koltuğunda..

    https://www.instagram.com/p/BF53jAGowXZ/

    http://fs5.directupload.net/.../160527/emfgixpp.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın