• 145
    bizim adımıza berbat geçen bir sezonun ardından teselli ikramiyesi biletidir.

    gazetelerde verilen muhtemel on birimize göre ileride yasin, wes, sinan ve podolski bir arada oynayacakmış gibi gözüküyor. orta sahada selçuk ile emre, sağ bekte ise sabri oynayacaksa bence bu seçim intihar olur. bu dörtlüyü oynatacaksak savunma zaaflarını kapatabilecek oyuncularla onları desteklememiz şart. aksi halde takım hücumcular ve savunmacılar olarak ikiye bölünecektir ki bu durumu sezon içerisinde çokça gördük ve sonuç hüsran oldu.

    fenerbahçe savunma yeleşimi ile öne çıkan ama hücumda kısır bir takım. arena'daki maçta nando - olcan (carole cezalıydı), balta, denayer, semih - çolak, donk, selçuk, yasin - wes - poldi on biri ile (yani savunma ağırlıklı bir kadroyla) çıkmış, buna rağmen kalemizde çok net üç pozisyon vermiştik.

    bence o kadrodaki donk ve semih tercihleri de hatalıydı. çünkü onlar da tek yölü oyuncular. bu maçta fenerbahçe gibi dengeli bir takımla başa baş oynayabilmemiz için elimizdeki tüm iki yönlü oyuncuları kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. ancak bizde bunlardan pek de yok. yani ya muhtemel on birde sayılan yasin yerine emre'yi kullanıp orta sahayı bilal ile üçlemeli ya da emre ile bilal'den birini yine ortada kullanıp sağ kanadı sabri-linnes ile kurmalıyız. dolayısıyla ilerideki dörtlüyü her halükarda üçe indirmemiz gerekiyor. aksi halde hücuma çıkarken veya hücum bölgesine yerleşmiş haldeyken yapılacak top kayıplarından sonra geri dönüşlerde büyük sıkını yaşamamız çok muhtemel olacaktır. rakipte topal, josef, alper gibi hareketli ve top kapma becerisi olan oyuncular olduğu düşünülürse denklemin sonu bizim için hayırlı olmaz.

    sonuç olarak kadro yapısı ve kalitesi bakımından fenerbahçe'nin oldukça gerisinde olduğumuzdan işimiz kolay değil. en büyük avantajlarımız ise galatasaray'ın winner karakteri ve bu kupaya fenerbahçe'den daha çok ihtiyacımızın olması. umuyorum ki kazanarak hem teselli bulacağımız, hem müzeye bir kupa daha ekleyeceğimiz hem de mevcut avrupa cezasını çekmeye hak kazanacağımız maç olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın