resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:Türkiye
  • 1021
    ben bu adamda tıpkı ersun yanal'daki gibi bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. ersun yanal'ın fenerbahçe'ye gelmeden önce dişe dokunur bir başarısı yoktu. anadolu takımlarıyla üst sıraları falan zorlamıştır en fazla. daha sonra kendisine ilk defa fenerbahçe bir şans verdi ve adam takımı nisanda şampiyon yaptı. ha tabi o şampiyonluk biraz da bizim sayemizde o kadar kolay oldu. iç sorunlarımız o sezonun önüne geçti. fatih terim'in gönderilişi, mancini'nin bir türlü deplasmanda maç kazanamaması, yerli futbolcuların mancini'yle çok iyi anlaşamaması vs. yoksa o sezon değil fatih terim'le, mancini ile bile şampiyon olabilirdik eper deplasmanda 3-4 maç fazladan kazanabilseydik. neyse sonuç olarak ersun bu fırsatı iyi değerlendirdi ve özellikle yüksek kondisyonlu hücumcu bir futbol anlayışıyla şampiyonluğa uzandı.

    avcı'nın da bizde, böyle bir başarıya ulaşabileceğini düşünüyorum ben. adamın yıllardır belli bir çizgisi var. ibb'yi hep üst sıralara zorlayan biri. adamın arkaplanı ersun'unkiyle benzerlik gösteriyor. misal, her ikisinin de başarısız sonuçlanan milli takım maceraları var. ligin inciğini cıncığını bilen, futbolcularımızı tanıyan bir teknik direktör. en az 1 sene avrupa'dan uzak kalacağımızı da göz önünde bulundurursak, bu sıkıntılı süreci kendisiyle atlatabiliriz. şimdi bazı yazarlar avrupa'da sıçarız demiş de, iyi de arkadaş avrupa'da yokuz zaten 1 sene. türkiye kupasını alamazsak 2 sene yokuz. bu durumda gidip de marcelo bielsa'yı, lucien favre'yi falan getiremezsin.

    neyse, uzun lafın kısası, eğer daha iyi bir alternatif bulunamazsa ben sıcak bakabilirim kendisine. zaten takımın durumu ortada. kaybedecek bir şey kalmadı fazla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın