• 129
    sözlükte ara ara ingiltere'nin kasımpaşası olarak anılmakta. bilmeyenler öğrenmiş olsun, kendileri 1965 avrupa kupa galipleri kupası şampiyonudur. 1964, 1975, 1980 yıllarında da 3 kere ingiltere federasyon kupasını kazanmışlardır. 1958 ve 1981'de de şu aralar championship olarak anılan ligi kazanmışlardır.

    bakın, avrupa kupa galipleri kupası diyorum. aman efendim fi tarihindeki kupalar demek de doğru değil, daha 2 gün evvel 16 yıl önce kazandığımız kupayı kutladık. gönül ister ki tekrar kazanalım, hatta tek eksiğimiz kupa 1'e yürüyelim. ama şu şartlarda zor. o yüzden, kutlayalım.

    neyse, kasımpaşa ise şu an ptt 1. lig diye bilinen ligi 1 kere kazanmıştır. 2 ve 3. liglerde de toplam 3 şampiyonluğu vardır. 2. ligi 2 kere kazanmışlar. bunlara denk* bir de west ham'ın yazmadığım batı ligi premier klasman şampiyonluğu var. orada mücadele eden birkaç takım da şunlar: bristol city, portsmouth, tottenham hotspur, queens park rangers, millwall, cardiff city.

    benim düşünceme göre, kasımpaşa'nın başarıları west ham'ın başarılarının ancak zekatı olabilir.
    ingiltere-türkiye kıyaslamasına göre ingiltere'nin kasımpaşasıdır denilirse, yine hatalı. açıp bakılabilir, okunabilir tarih.
App Store'dan indirin Google Play'den alın