resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 8078
    galatasaray 111 yıllık kulüp. herkesin de gayet net bir şekilde bildiği üzere çağdışı bir tüzüğü var, kongresi kendince bir seçkinler grubunun elinde. derwall'in gelişiyle başlayan ve 2000'de -2001 de zirve olarak alınabilir- zireveye ulaşan süreçte avrupa'ya senkronizasyonuna diğer kulüplerden erken başlamasa şu an kendisinin ve onun etkisiyle türk futbolunun nerede olacağını tahmin etmek pek kolay değil.

    2016 yılından geriye doğru baktığımızda ise onun gerçek bir avrupa devi olamadığı tespitini yapmak güç değil. peki neden son 30 yılın ilk 15'i ile sonraki 15 bu kadar farklı? 14 sene şampiyon olamayan takımdan 4 sene üst üst şampiyonluklara avrupa başarılarına sıra gelmişken bu duraklama neden? bu soruların cevabı bir sürü dış etkenin dışında elbette ilk paragrafta gizli.

    gayrimenkul zengini, 25 milyon taraftarı olan galatasaray, genç nüfusa sahip bir ülkeden çıktığı halde avrupa'nın küçük kasabalarının takımları seviyesinde şu anda. üstelik bu kısıtlı bütçeli takımların çatır çatır mücadele ettiği dönemde para harcamayı bilmediği için avrupa kupalarından men cezası yedi. belki de üstün beceri göstererek bu cezayı 2'ye katlayacak.

    şimdi filmi geriye saralım aralık 2010 tarihine dönelim ve o tarihte herhangi birimize yukarıdaki bu kısa metni zaman yolculuğu yaparak okutalım. aradan geçen 5,5 yılda galatasaray'ın başına gelenleri tahmin etmesini isteyelim. 3 şampiyonluk, avrupa başarıları aklına bile gelmezdi kimsenin herhalde. belki 1 şampiyonluk yazardık 5 sezona. peki sonraki 5 sezon için şimdi ne düşünüyoruz. şampiyonluk neyse daha önemlisi avrupa başarısı öngörmek mümkün mü?

    gelelim 2014 sonbaharına. galatasaray'ın iyi abi yöneticileri bir akıldanelerine danışıp takıma kendileri gibi bir iyi abi teknik direktör bulmak istemektedirler. çünkü çağdışı kongre çağdışı bir yönetim ortaya çıkarmıştır, takım avrupa'da üst üste tarihinin en kötü sonuçlarından bazılarını almaktadır. aklıdane de kendisi çağırdığında koşa koşa gelen yardımcısını ödüllendirmek ister.

    hamza hamzaoğlu'nun yönettiği bursaspor 7 mayıs 2016 tarihinde, osmanlıspor ile oynadığı müsabakada 3-0 öne geçip 3-3 berabere kaldı. o üzüldüğü için bizim üzüntülerimiz azaldı. avrupa cezamız tekrar görüşülecek hatta o kovulursa ceza iptal.

    sevmesem de tanımı en sona koymak gerekti: bursaspor'un sözleşme uzattığı bir grubun günah keçisi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın