• 6
    zamanında galatasaray 11 yerli oyuncuyla mücadele ettiği maçlar yapmış hatta o sezon şampiyon da olmuştu sanırım. yanılıyor da olabilirim 2007-08 sezonu. o sezon kadromuzdaki yerlilerin neredeyse hiç biri dünyaları kazanıp bugün kıçım ağrıyor bugün başım ağrıyor deyip yayıla yayıla sezonu geçirmiyordu. uğur uçar hakan şükür ümit karan gibi oyuncularla mücadele ediyorduk. bu adamlar gerçekten formanın hakkını vererek oynuyordu.

    peki ne oldu da bugünlere geldik. buna yerli düşmanlığı ya da yabancı hayranlığı diyemeyiz. sadece son 4-5 seneye bakalım. yabancı sınırının getirisi olarak ok yüksek sözleşme kapan yerlilerimize ve yine iyi rakam alan yabancılarımıza bakalım. son yıllarda hangi yerli elmander kadar mücadele etti ? drogba ve sneijder'in hırsını tarıkta semihte gördük mü ? peki olcan sabri ? bu adamlar götü göbeği salıp maçlara çıkarken muslera ne yapıyordu bu adamlar yüzünde resmen eleğe dönüyordu. bakın eleğe dönen adam yine ligin ve clnin en çok kurtarış yapanlarından. bin tane sağ bek aldık hangisi ebouenin ilk iki sezonundaki kadar mücadele etti? 34 yaşında gelip ligin a. koyan uijfalusi mi yoksa o yaşa gelmeden yürümeyi unutan hakan balta mı. selçuk'u ayrı tutuyorum. en sevdiğim adamdı ilk sezonunda ta ki o formayı çıkarana kadar. sonra yaptığı her hareket gözüme battı. şimdi biraz toparladı tekrar. bu ara yanındaki adamların kovalığı yüzünden tek başına orta sahada yıpranıyor. bir tek bilal ayrı geliyor şu takımda. adam efendi işini yapıyor çok polemiğe girmiyor. saygı duyuyor o formaya.

    --- burası çok önemli ---

    ryan donk bana göre yabancı futbolcu değil
    ryan donk bana göre yerli futbolcu da değil
    binaenaleyh ryan donk futbolcu falan değil *

    --- burası çok önemli ---

    bizim sorunumuz yerlilerle değil sadece son dönemde yerli oyuncuların medya ve teknik direktörler tarafından inanılmaz korunması. mesela sene boyunca karavana umutun , burakın toplamı kadar gol atan podolskinin teknik direktörümüz tarafından hunharca maç sonu basının önüne atılması *. gelen yabancılar galatasarayın değerini çok daha iyi anlıyor. bakın musleraya sneijdere hatta chedjouya hatta denayere. onu geçtim linnes'e carole'a bakın. bu adamlar konuşmuyor. sadece oyunlarını oynuyor. yeterliler mi hayır belki ama konuşmaz etmez savunanları olmaz. sadece oyunlarını oynarlar.

    benim şahsi kanaatim mümkün olduğunca alacağımız oyuncular misak-i milli sınırları dışında doğmuş büyümüş olsun. onlar galatasarayı yerli futbolculardan daha çok sevip daha önem gösteriyor. umarım yerliler de noluyor hacı deyip giydikleri formanın kaç insanın hayali olduğunu anlarlar. takımı çiftliğe çevirdiler.

    bir diğer kanaatim de galatasarayın 11 yabancı ile oynayıp başarılı olması durumunda ertesi sezon jet bir kararla yabancı sınırı kadroda hollanda ve uruguay vatandaşı olmayan en fazla 5 yabancı şekline gelebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın