• 209
    "pkkspor" diye yazanlara karsi dava açsa, kazanacagi tazminatlarla kendisine özel güvenlik tutup, deplasmanlara o sekilde güvenle gidebilecek olan kulup. ha, onu yazanlar dava dilekceleri evlerine geldiklerinde "kuzenim yazmis" diyecekler, o ayri.

    simdi burada yazmayayim yazmayayim diyorum da; "türkiye devleti de gerizekalı zaten, kürt katliamı yapmayı amaçlıyor ama nedense bu operasyonları belirli ilçelerde yapıyor, doğu ve güneydoğunun geneline dokunmuyor. kafalar iyiymiş." yazanlar olunca insan dayanamiyor haliyle. o polis, o devlet taksim'de hepimizi gaza bogarken, bagcilar'da gazlayip coplamiyordu kimseyi. eskisehir'de ali ismail'i linç ederken, konya'da ortalik milkporttu. niye izmir'in geneline dokunmadi denir mi? her sey bir yana, artvin'de deresini savunan yasli teyzeye dayak atabilen bir devletin orada insan haklarina, bizim anayasamiza uygun bir mudahale yaptigini iddia etmeden once insan oturup bir dusunur. ben bilmiyorum mesela guneydogu'da asker/polisin ne yaptigini. bilmem de mumkun degil. ben sadece yikilmis kentler, ilceler goruyorum fotograflarda. afganistan, suriye, irak'tan gelen fotograflara benziyor. bu ulkede boyle fotograflar olmasin istiyorum. insanlar olmesin. oturup derdimizi konusalim.

    "aynen türkler kürtleri sevmiyor" muhabbeti nereden cikiyor? turkler diye homojen bir grup yok. kurtler diye de yok. fenerbahçeliler de yok mesela. çayi sekersiz içenler orgutu gibi bir kakafonik tamlama bu. bok gibi genellemeler uzerinden her mantigi kurmak mumkun. "avrupa bize karsi" mesela. lan avrupa'nin niye sikinde olasin ki sen? degilsin. avrupali seni sikine takmiyor. sen ozbekistan'i sikine takiyor musun? hah, avrupa da oyle iste. umrunda degilsin.

    gençler bakın şunu anlamadınız. sizin ananizin, babanizin hangi etnik kokenden geldigiyle zerre kadar ilgilenmiyoruz. ben mesela izmirliyim. annem de babam da izmirli. ee? yani? ne oldu simdi? sen nasil bir insansin ondan haber ver. dunyaya nasil bakiyorsun. bu sozluk ozelinde spora nasil bakiyorsun. siddet sorununa nasil bakiyorsun, ondan haber ver. bu amedspor denen takim daha geçen nevrozda apo soytarısının posterlerinin altında poz verdilerse, onu elestir. ne saçmaymis. çok luzumsuz mesela bence. ben gitmezdim. nitekim gitmedim de. apo'yu da sevmem. o meydanin fotografina iyi bak ama. o meydanda bu ulkenin polisi, bu ulkenin iktidari ve muhalefeti var. amedspor kulubu dedigin bir yonetim kurulu, bir de hadi tas catlasin 100 sporcu. onlar mi dolduruyor o meydani iyi bak.

    amedspor dediğiniz kulübün resmi hesabı hdp milletvekillerini takip ediyor. ee? yani? ulkenin 3. siyasi partisi degil mi bu? 60 mebusla tbmm'de temsil edilmiyor mu? anadolu kuluplerinin yerel yoneticilerle iliskilerini ilk kez mi duyuyorsunuz? bu kulubun twitter hesabi toplam 5 hdp milletvekilini takip ediyor evet. cuneyt ozdemir'i de takip ediyor, anadolu ajansi muhabirini de, fenerbahçe'yi de... galatasaray, fenerbahçe ya da beşiktaş kadar kurumsal bir kulube benziyor mu sizce bu kulup de, galatasaray veya diger ezeli rakipleri gibi mebus hesaplarini takip etmesini sorun edecegiz. galatasaray sirin payzin'i da takip etmiyor ama bunlar ediyor. her seyden once suç mu bu? ulkede 6 milyon insanin oy verdigi bir siyasi parti lan bu. 6 milyon. kotu bir sosyal medya yoneticiligi der geceriz. hatta ben onu bile demem zira bu takimi tutmuyorum. bana ne hesabinin kimi takip ettiginden?

    "deniz naki denen göttenbacak bursa galibiyetini "halkına" armağan ediyor" evet. ister anasina eder, ister babasina, ister halkina, ister milletine, ister ummetine, ister sevgilisine. bize ne yahu? kurt halki demek suç mu? bakiyorum anayasa mahkemesi, yargitay kararlarina onlar degil diyor. onlarin bu anayasal haktir dedigi seyi kullanan bir futbolcuya niye laf edeyim ki? "facebook sayfasına free kurdistan yazılı fotoğraf koyuyor" evet. yasak mi? bu basit bir fikir beyani. kurdistan ozgur olsun diye eline silah mi aliyor? ben de free palestine diye t-shirt giyiyorum. ne yapacaksiniz? tutuklayacak misiniz? fenerbahçe emre b.'ye 4 parmagini kaldirdi diye ceza verdi mi? birisi versin dedi mi? rabia isareti yapan diger futbolcular? hala birileri amedspor denen kulüp gerçekten bir türkiye kulübüyse diyor. evet gerçekten bir turkiye kulubu. gittigi her kentte saldiriya ugruyor. bir yanda siddet, bir yanda facebooka fotograf koyup, twitterdan mebus takip etmek. muthis karsilastirmaymis.

    beni siktir et, gerçekleri görebilenleri de oyle, herhangi bir normal insanin, bu kulubun basina gelenleri savunanlarin soylediklerini yutmasi icin kulubun adini bilmesi gerekir. bu hikayenin tamamini at. bilbao diye anlatsaydik, kimse ayni dusunmeyecekti. o yuzden bosverelim yalanlari, kandirmayi. bu kulube hakim siyasi gorusun kurt meselesinde durdugu yer sebebiyle bu insanlara ne yapilsa onu normallestirebilecek bir kitle var. ve bu kitle cok kalabalik. uzucu olan da bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın