• 661
    2015-2016 sezonu itibariyle tarihinin en karanlık dönemini yaşamakta. tam 40 gol yemişiz ve önümüzde 8 tane maç var.

    sorun elbette sadece kalecimizin formsuzluğu ve savunma 4'lülerinde değil. hatta bana kalırsa onlar en son suçlu. 40 gol yediysek, gol olmayan 140 tane de pozisyon vermişizdir. sorunun ana kaynağı orta sahamızın şeffaflığı. bizimle oynayan takımlar sezonun en bol pozisyonlu maçlarını çıkarıyorlar. sene başındaki kadro mühendisliği skandalına girmeyeceğim. mevcut takım içinde de bunun bir önlemi bulunmalı. oyunu toplu ve topsuz olarak iki bölümde düşünürsek her iki durum için de önceliği savunma olan stratejiler üretmemiz gerekiyor.

    toplu oyunda atak bitiriciliği çok önemli. hücum karakterli bir takım olduğumuz için topu orta alanı geçirdiğimiz her atakta en az 7 oyuncumuz rakip sahada yer alıyor. atakları olgunlaştırmadan kaybettiğimiz toplar yüzünden her maç çok sayıda kontra yiyoruz. stoperlerimiz geniş alanda oynayacak hıza sahip olmadığından*, yerleşim hatalarıyla birleşiyor bu durum. sonuç olarak muslera her maç 5-6 karşı karşıya pozisyonunda buluyor kendini. bir yere kadar dayanıyor ama eninde sonunda o da pes ediyor.

    peki ne yamak lazım. milli takımı örnek alabilirsek geçici olarak bu sorunu çözebiliriz zannımca. yani merkez özellikli oyunculardan oluşan bir orta 5'li. önlerinde de podolski. böylelikle topun kıymetini bilen bir takım olarak atak bitiriciliğini en üst seviyeye çıkarabiliriz. bir şekilde o atakları bitirmeliyiz. aut olur, faul olur, taç olur, korner olur. fark etmez. yeter ki oyun durmuş olsun. ve herkes yerini almış olsun. basketbolda ki 24 saniyeleri sonuna kadar harcamak gibi.

    topsuz oyunda da şunu kabul etmek lazım. çata çat oynayacak ne oyuncu grubumuz var ne fizik kalitemiz. pozisyon savunması olarak tanımlayabildiğim bir strateji ile oynamak durumundayız. öncelikle yukarıda bahsettiğim gibi az adamla yakalanmamak çok önemli. sonrasında sahayı çok ince parsellemeli her bölgeyi en az 3'er oyuncuyla savunmalıyız. az adamla yakalanmama stratejisini isabetli uygulayabilirsek geri koşma problemi yaşamayacağız zaten.

    şöyle ki; http://www.kadronukur.com/...18b1337bba-5049.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın