• 3
    mahalle maçlarında herkes maradona olurken ben hagi diye bağırırdım. arkadaşlarım pek anlam veremezdi.(1995) hatta bir tanesi 96 yazında hagi transfer olduktan sonra bağırdığım "şey"in bir insan adı olduğunu yeni anladığını sonradan itiraf edicekti.
    bir avuç ilkokul çocuğu nereden bilsin hagi'yi. benimde bağırdığıma bakmayın sadece özet görüntülerden falan biliyorum oturup bir maçını izlemişliğim yoktu. ama hagi işte ağzımdan hep hagi çıkıyordu.
    transfer olduğunu günü de hiç unutmam. yazlıkta çimlerin üzerinde yine vıcık vıcık terleyinceye kadar maç yapıyoruz. adını tam hatırlamadığım gözlüklü şişman bir arkadaş bisikletiyle hızlıca sahaya dalıp bisikletini bir köşeye fırlattı "olm senin adam gelmiş galatasaraya" diye bağırdı. bir anda maç durdu. ben dahil kimse kimden bahsettiğini anlamamıştı. "hagi olm hagi geldi galatasaray'a" dedi.

    transferi sanki ben bitirmişim gibi galatasaraylı arkadaşlardan tebrikleri kabul ediyordum. maçı bırakmıştık bu kadar büyük bir yıldızın bize gelişini o küçücük beyinlerimizde daha idrak edemiyorduk. mahalle maçında arkadaşlarımıza hava atıcaktık. hagi nin 5 sezon bize yaşatacaklarından bihaberdik.

    fenerli her zaman fenerlidir işte. karşı takımdaki yaşca biraz büyük iki fenerli arkadaşdan biri "hadi len maça devam etmicekseniz bırakalım. neden bu kadar seviniyosunuz ki yaşlı başlı adam o biliyorum ben dedi". üstüne de bana ukalalık yaptığını hatılıyorum. " bu kadar seviniyosun da sanki nası biri olduğunu biliyorsun"
    sonuna kadar haklıydı. ben hagi nin bir maçını bile izlememiştim. ama iki yıldır sokaklarda hagi'ydim işte. çocuğum ya bi savunma yapmam gerektiğini hissettim. "olm bi kere o adam şahane frikik kullanıyor" diyiverdim. o iki fenerli arkadaşın yüzündeki alaycı gülümsemeyi asla unutamam. onlara göre 30 yaşında kariyeri bitmiş bi adamın bizim ligimizde frikikten gol atma şansı yoktu.

    ve hagi'nin ali sami yen'e ilk çıkışı.trabzonspor maçı. erman toroğlu yorumcu. biz yine o mahalleden arkadaşlarla izliyoruz. ben maç boyunca hagi nin ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu ne kadar iyi frikik attığını (biraz da kendimi gaza getirdim) anlatıyorum. tam galatasaraylı arkadaşlarıma bile gına gelmişti ki.. gerisini maçı izleyenler hatırlayacaktır. hayatımda en çok sevindiğim gollerden biridir.
    (bu arada hagi ali sami yen 'e ilk monaco ile oynanan hazırlık maçında çıkmıştı sanırım. bu ilk resmi maçıydı.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın