resim
Emre Belözoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:44
Uyruk:Türkiye
  • 3455
    dün lig radyo'daki açıklamalarını ben dinledim. galatasaray kısmı ile ilgili söylediklerini bir kaç ay önce de bir röportajında kamera karşısında söylemiş. fenerbahçe'den ayrılır ayrılmaz bunları hemen anlatmaya başlamasını göz önünde bulundurarak ve kamere karşısındaki röportajını izleyip hareketlerinden ve mimiklerinden ben şunu anlıyorum; galatasaray taraftarları tarafından bu kadar nefret edilen bir isim olmak emre'yi rahatsız etmiş. çünkü dün lig radyo'daki açıklamalarıyla bu sezon 3. kez aynı şeyleri tekrar etmiş oldu.

    2008 yılında, hele yaz aylarında benim aklım 5 karış havada olduğu için o transfer dönemini çok net hatırlamıyorum. ama bildiğim kadarıyla şöyle olmuş;
    emre newcastle'dan ayrılacak ve fenerbahçe emre'ye teklif yapıyor. emre de fenerbahçe'den süre istiyor ve adnan polat ile görüşüyor ve "fenerbahçe şu kadar para teklif etti ama ben bu paranın biraz daha altına (ne kadar bilmiyorum) galatasaray'da oynarım. ne diyorsun?" adnan polat da "biz lincoln'e zaten çok para veriyoruz. sana o kadar veremeyiz" diyor ve emre de gidip fenerbahçe'ye imza atıyor.

    emre de fenerbahçe forması altındayken bunları söyleyemedi tabi. sonra da bir sürü olay falan oldu. şimdi fenerbahçe'den de ayrıldığı için aklınca günah çıkartıyor. doğaldır, bu kadar insanın kendinden nefret ettiğini bilmek insanı rahatsız eder. gerçekten de psikolojik yardım almış olabilir. futbolcuların bu tip ağır yüklerin altından kalkmaları zor olabiliyor. ancak emre şunu es geçiyor. galatasaraylıların ona olan öfkesi fenerbahçe'de oynadığı için değil ki. en yakın örnek mehmet topal. ona bağıran çağıran var mı? yok. emre'nin sahadaki tavrı, uzatılan her mikrofona car car konuşması, hareket çekmesi, küfür etmesi vs. say say bitmiyor. eh durum böyle olunca senin 8 yıl sonra günah çıkartman da pek bir işe yaramıyor.

    tamam, fenerbahçe'den sana teklif gelince onları bekletip "önce galatasaray ile konuşayım" demiş olabilirsin. ama bunlar seni kurtarmaz. gerçekten galatasaray'da oynamak isteyen adam o dönemin koşullarını bildiği halde fenerbahçe'nin teklifini reddeder gelir oynardı. ama yarı parasına ama 3'te 1 parasına gelir oynardı.

    tamam eyvallah bunu açıkladın, yıllardır ilk defa faydalı bir açıklama çıktı ağzından ama bunlar seni kurtarmaz. çıkıp "bugüne kadar yaptığım açıklamalar için özür dilerim, bir sürü hata yaptım, pişmanım" falan filan gibi açıklamalar yapman lazım ki iyi niyetini görüp "adam yaptığı hatalardan pişman" diyelim. günah çıkartma dediğin böyle olur. öyle radyoya çıkıp da "galatasaray'a teşekkür ederim" ile falan olmaz bu işler. nasıl o hareketleri ve açıklamaları geniş kitlelere yaptıysan bunları da öyle yapman gerekir.

    milli takım konusunda ise;
    bence alınmamalı. bu hem yaşıyla da alakalı hem de performansıyla alakalı. evet, emre iyi bir futbolcu. merkez orta sahada sol/sağ iç pozisyonda takımı iyi oynatan bir futbolcu. ama 35-36 yaşında ve yanlış hatırlamıyorsam başakşehir'in son maçında ilk yarıda aynı yerden sakatlanarak oyundan çıkt. milli takımda da merkez orta sahada topal, oğuzhan, selçuk, nuri, ozan var. her ne kadar artık kanat oynasa da alper de merkez orta saha oynayabiliyor. bu emre'yi milli takıma almak o bölgede bir şişkinlik yaratır çünkü herhangi bir sakatlık olmadığı sürece o bölge için bu saydığım 6 isimden 5'i banko kadroda olacak. eğer gerçekten maçların son 20-25 dakikası için faydalı olacağını düşünüyorlarsa alsınlar ama bence gereksiz. euro2008'de de 35 yaşındaki tümer'i kadroya almıştı fatih terim. şimdi baktım, sadece isviçre maçında 45 dakika oynayabilmiş. emre için de benzer durum olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın