resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 542
    guardiola'ya kötü giden maçlarda gömmeye hevesli bir grup zaten var sürekli olarak. her iyi teknik direktöre var ama bu guardiola'da daha fazla var sanki. mourinho dahi otobüs çektiği süreçte bu kadar eleştirilmemişti ve oyunu baltaladığı konusunda bu kadar eleştirilmemişti.

    bu tarz gömmeye meraklı kişileri elediğimizde geriye kalan gerçekten de sistemini beğenmeleri göz önüne alırsak haklı olduğu noktalar olabiliyor. bazen guardiola takımları topla oynamayı o kadar abartıyorlar ki oyunun asıl gereğini yerine getiremiyorlar ama bu da birkaç maçta falan ancak oluyor senede o kadarı da herkeste var. adam futbolda çığır açtı getirdiği sistemlerle neyden bahsediyosunuz arkadaş. ufacık fırsatta gömmek için fırsat kollamayı bırakın artık. benim de eleştirdiğim noktalar olmuyor değil kendisi hakkında ama şu anda onun oyun yapısı ve sistemini örnek alan onlarca takım var. oyuna farklı bir bakış açısı getirmeyi başardı. ne kadar sevsem ve büyük teknik direktör desem de mourinho'da bunları göremiyorum pek. o daha çok dönemine damga vuran bir adam iken guardiola kendisinden sonrakilere dönemlere de damga vuracak bir adam olma yolunda gidiyor.

    gelelim heynckes münih'ine. o sezon oynadıkları oyunla tarihin sayılı takımlarından birisi oldular. buna rağmen aynı başarının sürdürüleceğinin garantisi olmadığını hepimiz biliyoruz. guardiola'nın bu konudaki şanssızlığı o başarının hemen üzerine geldi. geldikten sonra da oynadığı her branşta zirveye oynadı. bana kalırsa arada bir sezon olsaydı, o sezon münih'in aynı çıtayı koruyamacağını düşünüyordum, sonraki dönemde guardiola'nın kurduğu takım ve oluşturduğu sisteme methiyeler düzülmeye devam edilecekti. ha bunun yanında bu sistemin münih sistemi olmadığı konusunda da hemfikirim ki eleştiriler bu noktada gelirse ben de katılırım.

    bu adam önümüzdeki sezon da city'ye gidecek ve orada kurduğu sistemle birlikte başarıları yakalayacağını düşünüyorum yine. bunu da hem en zorlu ligde hem de bugüne kadar teknik direktör olarak bu kadar yıldızlar karmasını görmemiş bir rekabette yapacak bence (wenger, klopp, guardiola zaten oradalar, mourinho manu'ya gidecek bence, chelsea de simeone veya allegri'ye yürüyecek gibi duruyor).

    gerçi bu noktada da küçük takım alsın da görelim geyiği giriyor devreye aynı messi'nin başka takımda kendisini göstermek zorunda(!) olması gibi. e birader sen kendin için konuşuyorum kariyer yapsan ve bu konuda en tepede olsan neden daha düşük ölçekli bir nokta veya makama razı olasın ki. adamlar da başarıdan başarıya koşturuyor takımlarını ne diye vazgeçsinler bundan. zaten futbolun tepesindeler.

    biraz uzun oldu farkındayım ama durup durup yalnızca işler kötü gittiğinde gömecekseniz bi zahmet bizi de yormayın kendinizi de

    edit : sanırım yazarken karıştırmışım. chelsea'nin adayları conte ve simeone olacaktı allegri değil. sonuç olarak hepsi de birbirinden iyi teknik adamlar
App Store'dan indirin Google Play'den alın