resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 10977
    https://pbs.twimg.com/media/CdgfzvJWAAAKkch.jpg

    bana göre bu resimde herhangi bir ders vermemiş, zaten şu sıralar birçok kişi tarafından dillendirilen bir şeyi bir de kendisi paylaşmıştır.

    insanları dünyanın farklı coğrafyalarında gerçekleşen benzer olaylara bire bir aynı tepkiyi vermedikleri için suçlayamayız, ya da kendilerini ikiyüzlülükle itham edemeyiz. ateş en başta düştüğü yeri yakar, gerisini de ateşin düştüğü yerin göreli önemi belirler. ortadoğu'da ve afganistan'da uzun yıllar boyunca benzer patlamalar oldu; bizim için tamamı akşam haberlerinde 5-10 saniyeliğine belirtilen, açıkçası bir süre sonra alıştığımız, giderek de hissizleştiğimiz detaylardı... şimdi bizim başımıza geldiği için elbette bu ülkenin vatandaşları olarak canımız çok yanıyor, haliyle de isyan ediyor, sesimizi duyurmaya çalışıyor, arda turan'ın çağrısında olduğu başkalarından empati ve yoldaşlık bekliyoruz.

    paris saldırılarının tüm dünyada görece daha büyük yankı uyandırmasının sebebi bana göre fransa'nın beğenelim ya da beğenmeyelim, bir şekilde günümüz medeni yaşantısının önde gelen kurucu toplumlarından birisini teşkil etmesi, buna paralel olarak da uluslararası ölçekte zihinlerdeki "paris" imgesinin daha güçlü olmasından ileri gelmektedir.

    https://tr.wiktionary.org/...r_(T%C3%BCrk%C3%A7e)

    şuna bakın, yeni ne icat varsa ismini dilimize direkt olarak fransızca'dan geçirmişiz. ben ülkemle de, milletimle de, tarihimle de gurur duyuyorum ama şu veya bu şekilde yakın tarihte dünyaya ama kanla, ama zorbalıkla damga vuramamış, hükmeden toplumlardan biri olamamış, hatta olma yolunda giderken (atatürk) bundan bizzat kendi rızamızla dönmüş isek doğal olarak acılarımız dünyanın dört bir köşesinde de aynı etkiyi uyandırmayacak, yabancı basından kolaylıkla görülebileceği gibi ortadoğu ile avrupa arasında bir yere konacaktır.

    o yüzden arda turan'ın sözlerine teoride kesinlikle hak veriyor, ama kimsenin bu hususta yakasına yapışamayacağımız için de gerçeklikten çok uzak görüyorum. kabil'de, şam'da, bağdat'ta bombalar patlarken ne kadar umrumuz oluyordu? fransa ve paris sadece fransız halkının değil, tüm dünyanın fransa'sı ve paris'idir (tabi şu anki global yaşam standartlarımızın lokomotifi sayılabilecek başka ülkelerle birlikte), bizse bu yolda üzgünüm ki çoğu ortadoğu ve yakındoğu ülkesi gibi yapayalnızız... moruk kralları öldü diye uğruna 3 gün yas ilan ettiğimiz arapların bile sikinde olduğumuzu düşünmüyorum, onlar bile bizi "efendiden" saymıyorlar...
App Store'dan indirin Google Play'den alın