• 979
    bunca zamandır sözlükte yazar olmasına rağmen sözlük anayasası , sözlük hakkında sıkça sorulan sorular ve buna benzer, sadece sözlüğün okunabilir, yazılabilir , keyifli zaman geçirilebilir bir yer olması için yazılmış kuralları dahi okumaya tenezzül etmemiş yazarları tarafından, toplumsal , psikolojik ,sosyolojik ve buna benzer türlü çeşitli tespitlerle acımasıza eleştirilip didik didik edilen ve hatta yerden yere vurulan yalnız ve güzel sözlüğümüz :)

    ancak gelinen nokta itibarı * ile süslü kelimelerle dolu cümleler kurmadan konuyu net bir şekilde açıklamak en doğru olanıdır.

    şimdi bir kişi çıkıp bana derse ki " ben futbolseverim hatta süper de objektif bir insanım o nedenle üzerime galatasaray formamı giyer , gidip kadıköy'de , inönü'de , trabzon'da, bursa'da ya da herhangi bir yerde rakip takım taraftarları arasında maç izleyebilirim ya da fenerbahçe , beşiktaş ya da x takımlı birinin ali sami yen tribünlerinde yanımda maç izlemesini son derece olgunlukla karşılarım" o zaman ben de anlarım bütün bu suçlamaları.

    burası galatasaraylılara özel bir yerdir, belli basit kuralları , belli bir formatı , işleyişi vardır ve bunlar sözlük açıldığından beri aynıdır , değişmemiştir.

    galatasaray sözlük kurulduğu günden itibaren yazar alımında aynı kuralları dikkate almış (bkz: #12671) ve bu konuda hiçbir şekilde taviz vermemiş , çifte standart veya ayrıcalık uygulamamış olmasına rağmen şimdi bu yüzden suçlanması ne derece mantıklıdır, bu da ayrı bir merak konusudur.

    birileri çıkıp "bu hatalıdır, şu kural böyle olmamalıdır" filan diyebilir. bu konuşulur , tartışılır. ancak varolan bir kuralın ihlal edilmeye çalışıldığı farkedilip müdahele ediliyor diye bunun üzerinden suçlanmak (bakın eleştirilmek demiyorum suçlanmak) ne derece doğrudur orasını bilemedim işte.

    ha bir de (bkz: wade888)

    sonradan akla gelen edit : (bkz: #12671) her ne kadar galatasaraylı olmak ön koşul ise de en az onun kadar önemli bir diğer kural da; fenerbahçe , fenerbahçe taraftarı , aziz yıldırım, emre belözoğlu , beşiktaş, çarşı , trabzonspor , sivasspor , kasımpaşaspor , ankaragücü kısaca galatasaray'ın aktif olarak yarıştığı her türlü spor dalında rakibi olabilecek kişi , kurum , kuruluş kısaca herşeye hakaret edilmesini, aşağılanmasını ve özellikle de suç unsuru teşkil edebilecek nitelikte eleştirilmesini şiddetle reddetmektedir. bu konuda moderasyonda görevli bir grup * yazar elinden geleni fazlasıyla yapmaktadır hatta kendileri bu nedenle artık sözlükte yazamamakta olup yazarlık vasıflarını kaybetme noktasına gelmiştir. bize de yazık, di mi ama ? *
App Store'dan indirin Google Play'den alın