resim
Alex Nicolao Telles
Takım:Al-Nassr
Mevki:Sol Bek
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Brezilya
  • 2488
    hücum beklentisinin ne olduğuna bağlı aslında hücuma katkı. pas oyunu yapan bir takım atıyorum sol bek top sürsün istemez. pas organizasyonunda sahanın sol yarısında aktif olsun, topsuz koşuyla içeri kat eden kanadın boşalttığı alandan orta açsın isteyebilir. kapalı oynayan bir takım belki hiç istemez o hücum katkısını.

    biz ne istiyoruz hücumda ? bilmiyorum. çünkü hamza ile de, kurt ile de hücum olarak ne yaptığımızı anlayamadım ben. belki bendedir sorun. o da mümkün.
    telles'in hücum etme şekli ile carole'ün hücum etme şekli bambaşka olabilir. ki kendisinin çalım atıp orta yaptığını, sıfıra indiğini de gördüm. carole'ün hücuma nasıl katkı vermesi gerektiğini kendimce yazdım ben daha önceden.

    ama önemli olan bence hücum seti çizdiğimizde carole'den beklenecek şey neler, ne kadar yapabiliyor. atıyorum yarın bir hoca gelir, carole'e der ki sen çizgiye inme çok fazla, çok müsait pozisyonlar dışında orta yapma, sahanın sol yarısındaki tüm pas organizasyonlarına katılacaksın. doğal olarak carole çalım atmayacak, sıfıra inmeyecek, pek orta açmayacak ama savunmada daha sağlam duracak ve çok fazla pas yapmış olacak. asisti yok diye hücum performansı kötü mü ? hücuma hazırlık paslarıyla, top çevirmeyle başlamıyor muyuz ya da arzumuz bu değil mi ? pas yaparak, topu tutarak, kısa paslarla bol hareket ederek oynamak ?

    hücumdan ne beklediğimiz ve ne istediğimiz önemli. bunu da açıkçası iyi bir hocayla görebiliriz net olarak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın