• 9
    sporx kaynaklı haber doğru ise futbolun bütün giderlerinin toplamı 65 m euro olabilecekmiş. transfer döneminde 47 m euro olan net maaşlar giden oyuncular ile 39 bandına düşmüş. yönetim bu sene kar edeceğiz dediğine göre 40 bandında tutulması durumunda kulüp kar edebiliyor.

    bu çerçevede 2016/17 sezonunda ilk yapılması gereken çöplerden kurtulup nefes almak.

    sezon sonu haaaaamit, sa-rb-i nin sözleşmeleri zaten bitiyor. 4.8 m euro (3,2+1,6) yükten otomatik olarak kurtuluyoruz. tarık çamdal denen çöp herife ünal başgan sağolsun gelecek sene 1.3 , sonra 1.4 son sezon 1.6 milyon euro net para vereceğiz. bu heriften (kurtulabileceğimizi sanmıyorum) ve opsiyonlu umutis bulutostan kurtulabilirsek (umut olası diye düşünüyorum) 1.3+1.7 m euro olmak üzere 3 m euro daha bütçe açıyoruz.

    dediğim gibi tarık zor ihtimal olmakla birlikte umut, hamit ve sabri üçlüsünden kurtulduğumuzda wage budget'ımızda 6.4 m euro bir boşluk otomatik olarak açılıyor zaten.

    kale bölgesinde muslera ile cenk duruyor, eray'ı itelemenin yolunu arıyoruz. "lan 300k euro alıyor itelesen ne olur?" demeyin, bu işlemi başarabilirsek 600k euro alan carole'ün maaş yükü neredeyse yarıya iniyor. üçüncü kaleci olarak çılgın çocuk iso duruyor.

    defans aşamasında denayer sorununu çözmemiz gerekiyor. denayer'in bir şekilde ikna edilerek takımda kalması, defans hattının linnes denayer koray carole dörtlüsünden oluşmasını sağlamak gerekiyor. bu durumda hakan balta'dan bir sezon kulübede faydalanıyor ve daha az para alması nedeniyle semih'i kadroda tutuyoruz. kendisinin fanı olmama rağmen son sezonuna giren chedjou'yu makul bir fiyatla satmanın yollarını arıyoruz. tarık itelenemeyeceği için olcan adın'ın sözleşmesinde indirim (500k) yapma çabası içine giriyoruz, olmadı olcan-umut gibi adamları takasta kullanarak bursaspordan emre'ye halleniyoruz. böylece 8 kişilik defans hattımız

    linnes - tarık - koray - denayer - balta - semih - carole - emre taşdemir'den oluşuyor.

    orta saha göbekte selçuk ya indirim yapıyor, ya kendine kulüp bulması isteniyor. donk el mahkum kalıyor; yedek dmc olarak. gelecek hoca jose den faydalanırım diyorsa ve gerçekten faydalanabiliyorsa jose selçuk rotasyonunda kalıyor, ancak ilk 11 oynayacak genç bir melo bulup alıyoruz.

    selçuk - transfer - jose - donk dörtlüsü orta sahamız. ideal değil belki ama lig için ideal.

    ön tarafta şıno ile emre ikilisine dokunmuyoruz, bilal hem orta sahada playmaker hem amc yedeği olarak takımda kalıyor. zira atsan atamayız satsan satamayız. öte yandan yukarıda bahsettiğim emre taşdemir transferinde umut ile birlikte istenirse gönderlmesinde bir sakınca yok.

    kanatlarda ağır operasyon yapıyoruz. sinan sağ açık kalıyor. bruma dönerse sol açık yedeği olarak kalıyor. poldi gider diye düşünüyorum dolayısıyla bir adet sağ açıkta sinan ile rotasyonda oynayacak adam, bir de banko 11 sol açık oynayacak pırpır kanat alıyoruz. poldi gitmezse (ki mevcut ekonomik koşullar dikkate alındığında gitmemesini isterim) sadece ilk 11 sol açığı alıyoruz. bu faraziyede kanatlar:

    kütür kütür transfer - sinan - poldi - bruma oluyor.

    2016/17 sezonu için ideal kanat ortamını da oluşturmuş oluyoruz.

    forvet hattında umut gittiği için sadece volkan pala kalıyor. 1 m euro bonservisi olan giresunsporlu vedat muriç kadroya katılıyor zira kendisi 21 yaşında ve aynı zamanda türk pasaportuna sahip. elbette volkan 3, vedat 2. forvet alternatifimiz olacak. işte bu noktaya kimsenin tartışmayacağı, toplu oyuna hakim, özellikle duvar olma ve hava hakimiyeti yüksek bir isim alınması gerekiyor. ben balotelli gamsızı kiralanabilir diyorum; içimde taraftar gazı ile top oynayabileceğine dair enteresan hisler var.

    böylece hem kadro gençleşmiş, hem ucuzlamış oluyor. 2016/17 sezonunda hedef bir şekilde clye kapak atmak ve bunu da minimum maliyetle yapmak olduğundan sistemin bu şekilde ilerlemesi gerektiğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın