• 9606
    moderatör olma koşulu nedir bilmiyorum ama "sözlük" diye nitelendirdiğimiz oluşumun yöneticisi olacak bir platformda girdileri türkçe açısından yeterli bir şekilde değerlendirme koşulu aranıyor olsa gerek diye tahmin ediyorum.

    dün dursun özbek başlığına bir girdi yazdım şu şekilde: "adı batasıca". silinmiş. çok girdim silindi, hiçbirine kalkıp da itiraz etmiş adam değilim, buna da etmezdim, dedim herhalde "belalı entry" nedeniyle silindi, o nedenle silinmiş olsa yine itiraz etmezdim. neden tanım olmamasıymış.

    açıklama kısmına belirterek yazıyı hiç değiştirmeden tekrar gönderdim ama bir dönüş olmadı, o yüzden buraya da belirteyim. sıfat tamlaması diye bir şey var, bunun bir de söz öbeğiyle yapılanı var. bak incelemek isterseniz açıklamalı linkini de koyayım buraya; https://tr.wikipedia.org/...olu.C5.9Fturulanlar. şimdi ben "adı batasıca başkan, adam, aile babası, vs." yazınca bu nezdinizde tanım oluyor ama ben tamlamanın ismini düşürüp sadece sıfat kullanarak tanım yapmaya kalkarsam bunu tanım olarak kabul etmiyorsanız türkçe kullanım konusunda oldukça hatalı bir iş yapmış oluyorsunuz.

    dikkate alıp bir değerlendirme yaparsanız hem belki bilmediğiniz bir şey öğrenmiş, hem de kuralları daha layıkıyla uygulamış olursunuz.

    edit: mesajın silinme nedeni değiştirildi şimdi, böyle yapın canımı yeyin. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın