resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 8322
    25 şubat 2016 lazio galatasaray maçında sabri'nin iyi oynadığına dair kanaatleri olan sözlük yazarları var. (basındaki yazarları ciddiye almadığım için onların övgülerini komik buluyor ve ilgilenmiyorum) ben kesinlikle takımın en kötüsü olduğu kanaatinde olduğum için ya acep yanılıyor muyum, sabri'ye haksızlık mı ediyorum diye kaydettiğim maçı yeniden izledim.

    yanılmayı çok isterdim ama maalesef yanılmamışım ve ilk yarı boyunca takımın açık ara en kötüsü sabri. şimdi ilk yarı istatistiklerine bakalım.

    -topla sadece 14 kez buluşuyor. bunların 8'i orta sahaya yakın bölgelerde.

    -bu ondört pastan ikisi hatalı.

    -tek bir tane orta yapamıyor. sağ kanat oynuyor ama tek bir ortası yok.

    -sağ çizgiden tek bir top taşıyamıyor.

    -arkasında oynayan denayer, altı kez bindirme yapıyor ama sabri hiçbirinde onun yanında değil.

    -tek bir kilit pası yok, ara pası yok, paslarının tamamına yakını yana ve geriye.

    ilk yarı böyle bitiyor ve biz sabri sahada yok diye entry giriyoruz. sözlük yazarları hepsi de o anda aynı kanatte.

    şimdi gelelim ikinci yarıya.

    -oyundan çıktığı 65. dakikaya kadar 5 kez topla buluşuyor. ikisinde ceza sahasına yerden körleme orta yapıyor. tabi ikisi de sonuçsuz kalıyor.

    -maç boyunca tek olumlu hareketi ise goldeki asisti. o asistin golle sonuçlanmasının asıl nedeni de podolski. çünkü top sabri'de iken, lazio'nun üç defans elemanı podolski'yi kontrol edince yasin ters kanada bomboş koşu yapıyor ve golü atıyor.

    peki denizli ne yapıyor bu arada. ilk yarıda sıfır çeken sabri'yi ikinci yarının hemen başında değiştirmesi gerekirken, asisti yaptıktan sonra çıkarıp umut'u oyuna alıyor. yani müthiş bir zamanlama yanlışı. alacaksan ilk yarı sonunda al. adam asist yapmış, biraz moral kazanmış sen oyundan çıkarıyorsun. hadi çıkardın yerine umut alınır mı? adam aylardır gol orucunda ve moral motivasyonu sıfır. yani neresinden baksan elinde kalıyor.

    neyse morallari bozmayalım. bu sezon bizim deşarz sezonumuz. gelecek sezonları kurtarmak için hamle yılımız olması dileğiyle...

    not: şarj mı şarz mı? tdk'ya göre şarj tabi. telafuz ederken şarj demek ise çok zor. hele deşarj demek oldukça zor. bence türk fonetiğine uygun olan şarz'ı kullanmalıyız. çünkü hemen tüm yabancı kökenli kelimeler zaten bozularak geçmiş dilimize. tdk'nın da şarj yerine şarz'ı tercih etmesi gerekir diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın