2015-16 Türkiye Kupası Çeyrek Final İlk Maçı
18:45 Manisa 19 Mayıs Stadyumu
1 - 2
  • 10
    bu sezon akhisar belediyespor ile yapacağımız 4. maçımız. bundan başka bir tanesi kupa rövanşı ve diğeri de ligdeki akhisar deplasmanı olmak üzere 2 maç daha yapacağız ve akhisar belediyespor ile toplamda 6 maç yapmış olacağız. iki maçlı lig sisteminde bunun dünya'da başka örneği var mıdır bilemiyorum.

    ben yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. bence; http://galatasaray11.com/kadro/akhisar-kupa-12623

    kaleci cenk;
    kupa maçlarında karşımıza fb ve bjk çıkmadıkça cenk oynamalı.

    bekler linnes ve carole;
    ikisi de sık sık oynamalı ve form tutmalı.

    stoperler semih ve denayer;
    sakatlıkları geçmişse oynayıp form tutmalılar.

    orta ikili donk ve jose; ofansif orta saha bilal;
    donk istenilen seviyeye gelene kadar zorlanmalı. jose de uzun zamandır oynamıyor. şans verilmesi gerekir. bilal de kupa maçlarına renk katan bir futbolcu. bu tip maçlarda gönül rahatlığıyla ilk 11'e koyabiliriz kendisini. orta saha dizilişi illa böyle olacak diye bir şey yok. donk defansif orta saha, sağ iç jose, sol iç bilal gibi bir düzen de düşünülebilir.

    kanatlar yasin ve olcan;
    maç kadrosunda iki tane kanat oyuncusu var. yasin'e ronaldo olmadığını anlatmak için kulağına eğilip "sen ronaldo değilsin!" diye bağırmak mı gerekiyor bilemiyorum ama belki sağ kanatta oynarsa doğru zamanda doğru tercihleri yapabilir. bu yüzden yasin sağ, olcan sol oynamalı.

    forvet umut;
    gönül isterdi ki çıkıp ben oynayayım, gelin bana sövün ama umut oynayacak. böyle berbat bir zeminde volkan pala'yı sahaya sürmek doğru olmayabilir. belki ikinci yarı girer.

    şimdiye kadar yazdıklarım, ben olsaydım böyle yapardım kadrosuydu. mustafa denizli asları götürdüğüne göre ilk 11 muhtemelen şöyle olacak; http://galatasaray11.com/kadro/akhisar-kupa-12624

    nacizane fikrim 4-1-4-1 gibi bir asimetrik diziliş ile oynanması. neden 4-1-4-1? sneijder ofansif orta saha pozisyonunda oynarken kendini sürekli sol tarafa attığı için sağ kanadın üretkenliği düşüyor. bu yüzden asimetrik bir diziliş ile oynamalıyız. donk savunmanın önünde defansif orta saha, selçuk sağ iç pozisyonunda ve sneijder sol ofansif orta saha pozisyonunda. yani verdiğim dizilişe göre selçuk 5 metre geride, sneijder 5 metre önde gözükmeli. böylece sol taraftaki üretkenliği sneijder sağlarken, sağ taraftaki üretkenliği de selçuk sağlayabilir. bu iki futbolcu da iyi uzun top atabildiği için bu durumda iki ayrı tarafa da ters toplar atılarak hücuma bir kez daha çeşitlilik kazandırılabilir.

    bu dizilişte olcan sol kanat, yasin sağ kanat oynamalı. defans desteği neredeyse hiç olmayan yasin ve sola yakın sneijder birlikte oynadıklarında sol bek oyuncumuz zor pozisyonlara, 2'ye 1'lere maruz kalıyor. olcan'ın defans desteği fazla olduğu için sol kanat oynadığında sol tarafı savunurken daha az hasar alırız. sağ kanatta ise yasin'den gelmeyen defans desteğini sağ iç oynayan selçuk getirebilir. böylece daha dengeli bir takım olabiliriz.

    saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın