• 1
    ukdesini verdiğim bu başlığa ilk entry i de ben yazıyorum.
    ------------------
    galatasaray kulübüne gelir getirecek ve taraftarında başkan seçimlerin de söz sahibi olacağı bir proje fikri ortaya atıyorum.

    -
    galatasaray kulübü " taraftar üyelik sistemi " kurulacak ve bu sistemden yıllık basit bir aidat alınacak. hatta üyelik, standart,silver,gold üyelik paketleri şeklinde seçenekli olacak.

    ancak standart üyelik ücreti çok fazla olmamalı. mesela standart üyelik ücreti 120 lira, silver üyelik 250 lira, gold üyelik 400 lira olacak.

    yıllık 120 lira ödemeyi her taraftar göze alabilir. isteyen 12 aya kadar taksit seçeneği ile, isteyen bir kerede ödeyecek şekilde. bakınca ayda bir paket sigara parasına denk geliyor zaten.

    paketlere çeşitli avantajlar sunulacak. maç bileti, kombine, gs dergisi aboneliği, gs store alışverişleri..... gibi bir çok organizasyon, alışveriş, abonelik ücretlerinde indirim ve öncelik şansı uygulanacak.

    standart üyelik % 5, silver üyelik % 10 , gold üyelik % 15 gibi.

    bu indirimler sayesinde şuan yapılandan daha fazla abonelik,daha fazla alışveriş ve daha fazla maç bileti satışının olacağını düşünüyorum, sonuç olarak gelir hanesine artı yazılacak.

    -
    şimdi üyeliğin asıl etkisine gelelim.. taraftarın yönetimde söz sahibi olacak dediğim kısma.

    taraftar üyelik paketleri arasında fark gözetmeksizin her üyenin bir tane oy hakkı olacak. yapılacak seçimlerde oy kullanarak galatasaray başkanının belirlenmesinde rol alacaklar.

    tabi bunun için başkan adaylarının projelerini sadece divan kuruluna, asıl üyelere değil, taraftar üyelere de anlatması gerekmektedir. tüm şeffaflığı ile.

    üyelik sistemi ile kullanılan bu oylar, seçimlere %100 etki edecek bir orana sahip olmayacak, %5 gibi bir yüzdeyle seçime etki edecek.

    yani % 95 lik oran divan kurulu ve asıl kulüp üyelerinin oyları, % 5 lik oranda taraftar üyeliği oranı.

    -
    en basit hesapla işlem yapacak olursak. 300 bin tane taraftar olarak düşünüyorum.

    maçları takip eden, dergi aboneliği alan, gs store dan alışveriş yapan, her anı galatasaray olan 300 bin taraftar, üye sistemine kayıt olup aidatını ödese, 120 x 300.000 = 36.000.000 tl yapar.

    yani 36 milyon tl. (eski tabirle 36 trilyon). her sene sabit gelir olarak 36 trilyon gelirimiz olacak.

    üstelik bu para sadece üyelik aidatından kazanılan para. indirimler sonucu olacak satış artışını da göz önüne alınca yıllık sabit gelir 40 trilyon civarı olacak.

    sonuç olarak hem taraftar söz hakkı elde etmiş olacak, hem galatasaray kazanacak.

    ------------------------
    edit : harf hatası

    ekleme : %5 oran haksızlık olur diyen sayısı çok fazla. yine basit bir hesapla anlatayım düşünmek istediğimi. şöyle bir hesap yaparsak üye olan 300 bin kişi tek adaya oy versin. %5 olarak hesaba katsak seçimlerde etki olarak 15 bin oy demek. asıl üyeler, divan kurulu rekor katılım yapsa bile 10 bin oy oluyor maksimum. taraftar tek bir adaya oy vermese bile, taraftar istediği adayı başkan yapabilir diye düşünmüştüm.

    ekleme 2 : ayrıca kurtarıcı dememin nedeni, taraftar korkusu başkanlar üzerinde daha çok olacağı için herşey açık ve net olarak taraftar a anlatılmaya başlanacaktır. taraftar başkana olan güvenini kaybettiğinde başkanlıkta bir sonraki seçim de gitmiş demektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın