resim
Hakan Kadir Balta
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray U19
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 161
    söz konusu galatasaray ve galatasaraylı sporcular olduğunda, objektif davranamadığımızı bir kez daha gördük sayesinde. sigara içerken yayınlanan fotoğrafları, bazı sözlük yazarlarından tepki alsa da; genel izlenim "işini iyi yapıyorsa sorun yok" yönünde ilerliyor. iki görüşü savunanlara da saygı duyuyorum. biliyorum ki, iki görüşü savunanlar da galatasaray'ın iyiliği için fikirlerini döküyorlar. eleştirenler, galatasaray forması giyen bir futbolcuya yakıştıramadıklarından; daha ılımlı yaklaşanlar ise, galatasaray forması giyen bir sporcuyu eleştirmek istemediklerinden böyle bir tablo çıkıyor karşımıza.

    biraz daha objektif olmaya çalışmakta yarar var. bugün yayınlanan fotoğraflar hakan'ın değil de gökhan gönül'ün ya da semih'in fotoğrafları olsaydı nasıl tepki gösterirdik acaba? muhtemelen tüm sözlük olarak dalgamızı geçer, gerekli kınamayı yapar, üç gün sonra futbol hayatının biteceğinde hemfikir olur, keyif içinde koltuklarımıza kurulurduk. bahsedilen fotoğraflar hakan'ın olduğu için "işini iyi yapıyorsa sorun yok." diyebiliyoruz. gönlümüz ona kötü bir şey söylemek istemiyor. o galatasaray'ın buz adamıdır diye sineye çekiyoruz.

    hakan balta çok büyük saygı duyduğum, işini hakkıyla yaptığını düşündüğüm, son yıllardaki en büyük transferlerimizden biri. minimum hatayla oynaması, soğuk kanlı tavırları, oynadığı mevkinin en iyilerinden biri olmasıyla ergün penbe'yi anımsatıyor bana. parçalı formayı giydiği için de ayrıca gururlanıyorum. şu an parçalı'yı değil de başka bir formayı terletiyor olsaydı, itiraf edeyim ki kıskanırdım bizde olmadığı için. bugüne kadar hep el üstünde tuttuğumuz, kötü bir şey söylemediğimiz ve söyletmediğimiz hakan balta'nın sigara içerken çekilmiş fotoğraflarını görmeyi beklemiyorduk doğal olarak.

    sigara içmek ya da içmemek tamamen tercih meselesidir. kişinin ahlaklı oluşu, sigara içip içmemesine bağlı değildir, olamaz. kimi performansını artırdığını düşünür, sigaranın müptelası olur; kimi de zevk için içer, bağımlısı olur. dediğim gibi, tamamen kişinin kendi tercihidir. öss'de sorulardan kafası bulanıp, son otuz dakikaya girilirken lavoboya sigara içmek için giden, döndükten sonra da harıl harıl soruları çözüp, gayet iyi okullara yerleşenleri biliyorum. bu, sigara sayesinde sınavı kazandı demek değil. bu, bir rahatlama unsuru olarak sigaraya sığınıp, psikolojik olarak kendini dinlendirdikten sonra performansın pozitif yönde artmasıdır. burdan şu çıkarılmasın; hakan balta'nın performansını sigara artırıyor. zaten bu söylediklerimden onu çıkaracak biri ya okuduğunu anlamıyordur ya da kafası dumanlıdır.

    gönül ister ki, tüm sporcular sigara alkol ve benzeri alışkanlıklardan uzak olsun. sporcu denince akla gelen sağlıklı yaşam kurallarının dışına çıkmasın. ancak bu tamamen kişilerin kendileri hakkında verecekleri kararlardan ibarettir. yargılama hakkımız yok, hele hele ahlaksız ilan etme hakkımız hiç yok. sezon başındaki formsuzluğunu buna bağlamamız da saçma. bu düşüncelerden arınmak gerekiyor. hakan sigara içiyorsa, yararı da zararı da kendinedir. ayrıca biri hakan'a kapalı alanlarda sigara yasağı olduğunu hatırlatsın da gereksiz yere ceza ödemesin. hem sigara orucu bozuyor olum!
App Store'dan indirin Google Play'den alın