resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 4814
    karakterli, her zaman doğru bildiğini konuşan, uzun süreli sakatlıklar yaşasa bile oynayabilecek durumda olduğu her an takıma dönüp üst düzey katkı vermeyi her seferinde başarmış gerçek bir profesyonel..

    kelime dağarcığı biraz daha geniş olsaydı, rızık kelimesini kullanmak yerine derdini başka türlü açıklayabilirdi.. mesela "ben bu kulübe bu şartlarda imza attım, sözleşmem böyle, benden ne istiyorsunuz" diyebilirdi.. "bu para bana ödeniyor, almayayım mı" dedi de zaten.. hakikaten lan, almasın mı? bizim yönetimler herkese saçıyor paraları zaten, hamit'le de imzalamışlar böyle yüksek ücretli bir sözleşme, ne suçu var adamın?

    "siz ronaldo'nun ne kadar para aldığını biliyor musunuz" diye sorunca da herkes "ronaldo yılda kaç maça çıkıyor senin haberin var mı" diye üstüne gitti adamın.. halbuki "dünyanın en ünlü futbolcusunun bile tam olarak ne kadar maaş aldığını insanlar bilmez, ama burada sözleşmemin koşullarını detayına kadar diline doluyor insanlar" demek istedi..

    gerçi bunları işine geldiği gibi anlamak, kelimelere takılıp oradan vurmak isteyen insanlara ne anlatsan boş..

    ayrıca o rızık konuşmasında; "biz iyi oynadığımız için mi şampiyon olduk, hayır, oyuncularımızın üstün çabası sayesinde olduk, fenerbahçe de şampiyon olabilirdi, bunlar tartışılır" diyerek hamza'ya daha yaz kampındayken lafın allah'ını çakmıştır.. sneijder bunun benzerini hamza gittikten sonra atletico madrid maçı'nın ardından söyleyince (ki çok da iyi yaptı) hepimiz "ağzına sağlık" dedik..

    bir de 2014 dünya kupası zamanı gene sneijder "türk oyuncular kendini geliştirmiyor" demişti değil mi? yine sonuna kadar haklı, helal olsun bunu söylediği için.. hamza da çıkıp artist artist konuşmuştu hatırlarsanız..

    peki hatırlıyor musunuz hamit aynısını 2011'de milli takım azerbaycan karşısında madara olunca "türk oyuncular iyi çalışmıyor. 6 aydır oynamıyorum ancak bende fiziksel bir eksik gördünüz mü? daha iyi çalışmamız, beraber çalışmamız gerekiyor" dediğini?

    bir futbolcu, eleştirilere cevabı sadece sahada verebilir.. sakat adam kendini savunamaz.. ama sakat olmadığı zaman (geçen seneki gibi) gelir, takımı şampiyon yapan oyunculardan biri olursa senin de şu anda sağlık koşulları nedeniyle korunmasız olan kişiye vurmamayı öğrenmen gerekir.. adam keyfinden yatıyor sanki..

    takım içinde, yeniçeri ekibine dahil olmayan birkaç yerli futbolcudan biridir..

    sneijder ve muslera'dan sonra en sevdiğim oyuncumuz.. umarım futbol hayatı bitince teknik ekipte de görev alır..

    imza: filippo inzaghi

    edit:

    --- faq ---
    - real madrid'de niye bir sene maaş almadan oynamayı önerdi o zaman?

    cevap: bunun bir sürü sebebi olabilir; bedeli ne olursa olsun, kendini kanıtlamak için en azından bir sezon daha real madrid'de kalmak istedi.. modric'in, xabi alonso'nun arkasında rotasyon oyuncusu olabileceğini düşündü, sakatlığı olmasa olurdu da, öyle bir yeteneğe sahip olduğu için gitti zaten, mourinho aldı adamı.. ayrıca mesut özil ve nuri şahin'in de orada olması real'i onun gözünde daha da cazip kıldı.. menajeri de "bunu deneyelim, belki işe yarar" diye böyle bir yöntem önerdi vs vs.. bunun gibi varsayımlara dayanarak daha bir sürü sebep sayabiliriz, bu sebeplerden ötürü de para almamayı göze aldı.. kariyer tercihiydi yani, bir oyuncu zamanında böyle bir şey önerdi diye her gittiği yerde aynısını yapmak zorunda değil..

    - madem bir oyuncu cevabı sadece sahada verebilir, niye rızık mızık diye konuştu o zaman?

    cevap: adama basın toplantısında özellikle "aldığın ücret eleştiriliyor" diye soru sordular, "yeter artık" diye olaya noktayı koymak için cevap verdi o da.. haklıydı da; söylediklerinde bir art niyet olmamasına rağmen kullandığı kelime, verdiği örnek ve o anki sinirle takındığı tavır nedeniyle hedef tahtasına kondu.. takımın kötü gidişindeki onca sebep arasında engellenemez olan tek sorun hamit'in sakatlığıydı, o konuda da kendisinin yapabileceği hiçbir şey yoktu..
    --- faq ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın