• 113
    başkan aurelio de laurentiis'in akılcı hamleleri ile serie c'den italya liginde şampiyonluk yarışına ve şampiyonlar ligine uzanan topu topu 7-8 yıllık büyük bir serüvenin tam ortasında olan takım. önceki sezonlarda şampiyonlar liginde boy gösterdiler, avrupa liginin önemli favorileri arasında gösterildiler, ligi 2. tamamladılar, italya kupası aldılar. bunu yaparken muhteşem bir kadro ve kaliteli bir teknik adam olan walter mazzari takımın başındaydı. kadroda kimler yoktu ki:

    edinson cavani
    ezequiel lavezzi
    valon behrami
    gökhan inler
    chrsitian maggio
    fabio quagliarella
    camilio zuniga
    morgan de sanctis
    walter gargano

    bu isimlerin yanına en az 10 isim daha yazılabilir şu anda hiçbirisi bu takımda değil. yalnızca marek hamsik ve lorenzo insigne'den başka kimse yok neredeyse. iyi paralara oyuncular satıp real madrid'den bir sürü adam aldılar. açıkça eleştirmiştim o dönem bu transferleri ama boğulacaksan büyük denizde boğul demiş atalar aynen büyük takım oyuncusu başka oluyormuş. 2015-2016 sezonunda özellikle iç sahada avrupa'nın en ofansif, en hızlı, en göze hoş gelen futbollarından birini oynuyorlar 21 maçta attıkları 45 gol de bunun ispatı.

    diego armando maradona 1984 yılında napoli'ye o zaman tarihin en pahalı bonservisi* ile transfer olduğunda napoli'nin ligde henüz şampiyonluğu yoktu. messi'nin ankaragücü'ne transfer olması gibi bir garip durum aslında. daha sora 1987 ve 1990'da 2 kez lig şampiyonu oldular, o yüzden maradona bir ikon haline dönüştü bu takımda. en azından bir kısım napolililer milli takımları ile maradona arasında seçim yapmakta zorlanacak kadar çok sevmişler bu adamı.*

    şimdilerde ise bir adam başka bir arjantinli takımın lideri. ne yazık ki bu adamdan 2014 dünya kupası finali sebebiyle nefret ederim. üzücü ama gerçek, şampiyon olmayı başarırlarsa gonzalo higuain belki bir maradona olamayacak ama en değerli 2. futbolcu tahtına çıkacak muhtemelen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın