• 3
    (bkz: galatasaray futbol takımı)

    2011-2012 sezonu ile başlayan başarılı dönemde galatasaray forması giyen ve şuan da takımın iskeletini oluşturan futbolculardır. selçuk, burak, semih, sabri bunlara örnek verilebilir. bu isimler galatasaray'da misyonunu tamamlamış, kazanılacak bir çok başarıyı kazanmış isimler. semih'in ilk çıktığı yıl gösterdiği performansı ele alalım. a takımda yeni yeni şans bulmaya başlayan genç bir stoperdi. yanında ujfa gibi bir tecrübe ile çok iyi uyum yakaladı. gösterdiği çaba ve mücadele ile taraftarın takdirini kazandı. selçuk geldiği ilk sezon hem performans hem istatistik olarak kariyerinin zirvesini gördü. bunda trabzonspor ile elinden alınan şampiyonluğunun ve galatasaray gibi bir camiada oynamanın etkisi büyüktü. burak yılmaz geldiği ilk sezon yanlış hatırlamıyorsam ligde 32 golle kral oldu, şampiyonlar liginde 8 gol attı ve o da kariyer zirvesini gördü. sabri ise biraz farklı. senelerdir bizde. senelerdir eleştiriliyor. ama ben son iki sezondur kendisinden nefret etmeye başladım. neden acaba? eskiden bu adam mücadele ediyordu, efsane maçlar çıkarıyordu. yine saçmalıyordu ama bir şekilde taraftara sempatik gelecek bir şeyler yapabiliyordu. ama son iki sezondur rezil ötesi bir hâlde. bunun sebebi de artık ben oldum, bitti her şey havası. bölgesini kapatmaz, geri dönmez lakayt bir oyun orta koyar.

    bu dört isim ilk aklıma gelenler. kuşkusuz daha bir çok isim sayılır belki. mesela melo. misyonunu tamamladı ve ayrıldı. belki kalsa o da eleştirilecekti böyle ölümüne. hatırlarsanız geçen sene formsuz olduğu dönemler de kuyusu kazılmaya başlamıştı bile. melo ne yaptı? ayrıldı. iyi de bir bonservis kazandırdı. ama türk futbolcusu nedense böyle düşünmüyor. bırakana kadar kalayım, paramı kazanayım da ne olursa olsun mantığında.

    bize yeni bir yapılanma lazım. muslera, poldi ve sneijder'i çevresine sinan gibi, carole gibi, linnes gibi başarıya aç isimler alınarak yeni bir takım kurulmalı. zaten ffp yüzünden yıldız alacağımız yok. elimizde hali hazırda üç tane var. bu üç yıldızı taşıyacak 4-5 tane işçi futbolcu ile istikrar ve başarı tekrar gelecektir. kadronun iskeleti az çok belli zaten. muslera linnes carole sneijder poldi sinan. emre çolak, koray günler, josé gibi oyuncularda takımda tutulur. al sana genç ve başarıya aç takım. elbet başarılı olurlar. ilk sene olmasa ikinci sene.

    tabi bu yapılanmaya sabır gösterecek taraftar da lazım. o konunun çok ayrı bir boyutu. ama kendi şahsım bu konuda epey sabırlı olabilirim diye düşünüyorum. benim gibi düşünenler de illa ki olacaktır. zaten takımın başka türlü kurtulmasıda zor bu durumdan.

    edit:burak 2012-2013 sezonunda 24 gol atmış ligde. 32 golü 2011-2012 sezonunda trabzonspor ile atmış. aydınlattığı için dasg beye teşekkürü borç bilirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın