• 174
    https://twitter.com/...s/688435219578355712

    önce söz konusu tweetten başlayalım. zaten gergin bir maç oynanmış. oyuncular gergin, taraftar oyunculardan daha gergin. maçın hemen ardından böyle bir tweet atmak büyük bir hata. verilmek istenen mesajın zamanlaması yanlış. ironi ve üslup hoş değil. bütünleştirici değil ayrıştırıcı. hele hele camiada herkes sinir küpüyken bu yazı resmen ateşe benzinle gitmek gibi. galatasaray'a faydadan çok zararı var bu üslubun. dahası rakiplere koz verip, adamları kendimize güldürüyoruz resmen.

    gelelim tweet'i kimin attığına. sosyal medya ekibi kimseye danışmadan böyle bir tweet atabilir mi? bence atamaz. hadi diyelim içlerinden birisi inisiyatif kullanarak bu yazıyı yazdı. peki o kadar tepkiden sonra o tweet hâlâ yerinde kalabilir miydi? hiç sanmıyorum. hem tweet kaldırılır hem de ilgili kişiye bir yaptırım uygulanırdı. sonuçta 6 milyondan fazla kullanıcının takip ettiği bir hesaptan bahsediyoruz. bugün galatasaray resmi twitter sayfası resmi siteden bile daha çok takip ediliyor. yani galatasaray'ın direkt olarak kamuoyuna ulaşma aracı artık galatasaray resmi twitter adresi. kısacası bu hesabı yönetme yetkisine sahip olan sosyal medya ekibi, kulüp haberleri, görsel paylaşımlar ve diğer nesnel paylaşımlar dışında kendi inisiyatifleri doğrultusunda bir yazı yayınlayamazlar. bu tarz şeyleri yayınlama yetkisi karar mercii olan yönetim kuruluna aittir. ekip en fazla tavsiye niteliğinde fikir paylaşımında bulunabilir. bunu dikkate alıp almama da dediğim gibi yönetim kurulu'nun takdirindedir. yoksa koskoca kulübün resmi twitter sayfasının bir ekibin inisiyatifine bırakıldığını düşünmek en basit tabiriyle saflık olur.

    kısacası ilgili tweet büyük ihtimalle (hatta bana kalırsa kesin olarak) yönetim kurulu tarafından yazıldı. zaten bunca zaman yayında kalmasının sebebi de bu. tepki yine yanlış adrese yani sosyal medya ekibini yöneltiliyor fakat tepkinin asıl muhattapları o kişiler değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın