• 200
    bu konuda chelsea taraftarlarını örnek alması gerektiğine benim de katıldığım kitle. bakalım onlar neler yapmış:
    http://www.mirror.co.uk/...-costa-booed-7040612
    http://www.mirror.co.uk/...team-playing-7040884
    http://www.theguardian.com/...d-chelsea-supporters
    http://i4.mirror.co.uk/...ea-vs-Sunderland.jpg
    http://i1.mirror.co.uk/...ourinho-tributes.jpg

    chelsea tarftarları takımın kötü gidişinden sorumlu tuttukları 3 oyuncuyu (diego costa, hazard ve fabregas) maçta protesto etmişler. maç öncesi oyuncuların anons edildiği sırada taraftarların farklı isimlere farklı tepkiler vermesinden de anlayacağınız üzere faturayı belli oyunculara kesmişler. örneğin fabregas'ı yuhalarken ardından ismi okunan zouma'yı alkışlamışlar. bununla da yetinmeyip şehirde gördükleri posterlerinin üzerine "fight like your fans" yazan stickerlar yapıştırmışlar. hatta mourinho kovulduktan sonraki ilk maçta gelen galibiyeti taraftarların büyük bölümü futbolcuların mou'ya ihanetinin kanıtı olarak yorumlamışlar. mourinho'ya yollar ayrıldıktan sonra da destek verip futbolcuları o'na ihanet etmekle suçlamışlar. yani neymiş? bilmeden sallamamak gerekiyormuş.

    ayrıca 14 sene şampiyonluk görmemeyi maharet sanan arabesk zihniyet iyice baymaya başladı. eğer ben büyük takım taraftarıysam ve takımım 14 sene boyunca şampiyon olamadığı halde işini yapmayan insanları alkışlayıp "hadi aslanım hadi koçum" diye gazlamaktan öte bir şey yapmıyorsam ben de başarısızlıktan aynı derecede sorumluyum demektir. sahadaki futbolcu hem giydiği formaya hem de kendisini destekleyen taraftara karşı sorumludur. ama en başta da aldığı paradan dolayı sorumluluğu vardır. sahaya çıkan takım, taraftarlardan oluşan gönüllü bir ekip değil. hepsi para için oynayan profesyonel oyuncular. ben nasıl ki iki hafta işimi eksik yapınca kapının önüne konuluyorsam bu adamlar için de aynı şey geçerlidir. en azından para ve şöhretin biat sebebi olarak görülmediği, insanların iş ahlakına sahip olduğu bir yerde böyle olur. galatasaray kimsenin babasının çiftliği değil. en azından ben hala öyle olmadığına inanmaya çalışıyorum. her insanın kötü zamanları olur, ama bir forvet hala 3 sene önce attığı gollerle savunuluyorsa orada durmak lazım. sen sahada mücadele etme, en basit pozisyonları bile harca, sahada arkadaşlarına sürekli el kol hareketleri yap, sezonun en önemli maçlarının hiçbirinde varlık gösterme ondan sonra taraftar tepki gösterince afra tafra yap. öyle bir dünya yok. burak yılmaz'ı savunmaya devam edenleri sevinmek için sevmeyen tinerci kardeşlerimizin takımını tutup onlarla tolga zengin adamlığı üzerine goygoy yapmaya davet ediyorum. galatasaray'ın vizyonu ve misyonu bellidir. eğer 14 sene şampiyon olamamamayı övünç kaynağı olarak görüyorsanız size takım çok. o dönem galatasaray için iyi niyetle emek harcayan herkese saygım sonsuz olmakla birlikte benim gözümde o 14 sene galatasaray tarihinin yüz karasıdır. galatasaray'ı galatasaray yapanın sadece şampiyonluklar olmadığının farkındayım. ama galatasaray'ın değerlerini korumak ve sürdürmek için sportif başarı da bir gerekliliktir. ve bu değerler arasında ofsaytta eli belinde gezip yılda 3 milyon euro alan adamı savunmak uğruna galatasaray'a zarar verdiğine inandığı futbolcuya tepki gösteren insanlara hakaret etmek yoktur.

    özet: ali sami yen cehennemi'ni geri mi istiyorsunuz? sahada aslan gibi mücadele eden 11 galatasaray formalı adam olsun, biz onların uğruna değil sami yen'i dünyayı yakarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın