resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 10841
    https://www.youtube.com/watch?v=S1mrTSs6hZU

    6 aydır maç yapmayan (sanırım 3 milli maç hariç) bir oyuncu için, yeni bir takımda çıktığı ilk maça göre iyi bir performans gösterdi. tabii barcelona' da oynamak yeteneksiz bir oyuncu için zor ama yetenekli ve zeki bir oyuncu için bence kolay. çünkü sizden istenileni bilip bunu yaptığınızda otomatikman iyi bir performans göstermiş oluyorsunuz, ekstra bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. ve etrafınızdaki adamlar çok yetenekliler. sizin her boş koşunuza cevap verebiliyorlar anında. ben arda' nın en büyük özelliklerinden birinin top çalma becerisi olduğunu iddia ettim hep. bunun dışında da standart üzeri bir oyun görüşü ve zekası var. dün sahanın en çok ikili mücadele ve top kazanan oyuncularından biriydi ki 6 aydır maç yapmamış biri için bu muazzam bir şey. işin hücum yönünde de hiç sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum zira etrafında o kadar yetenekli ve zeki adamlar var ki onlar bir şekilde kendilerini boşa çıkartıyorlar, arda' ya sadece pası atmak kalıyor.

    yukarıdaki videoda bence tek hatası 4:58' de suarez' e topu birde oynamamaktı. oynasaydı muhtemelen ilk asistini de yapmış olacaktı. heyecan diyelim.

    kendisi dün ilk golünü de atabilirdi. atletico' da sezonu 40 üzerinde maçla ve 30 üzerinde ilk 11 ile bitiriyordu arda ona rağmen dün(7 ocak 2016 barcelona espanyol maçı) girdiği gibi bir pozisyona atletico formasıyla çok az girmişti ki üstelik orada daha hücumcu bir rol üstleniyordu. çok doğru bir takıma gitti arda. genel görüşün aksine ben çok rahat forma bulacağına inanıyorum. bir kere ilk 11 oynamasa bile messi, suarez, neymar, iniesta ve rakitic' ten biri olmadığında hepsinin yerine ilk düşünülecek isim kendisi. suarez' in yokluğunda messi ya da neymar' ın o bölgeye kayıp arda' nın da bu ikiliden biri yerine oynayacağını düşünüyorum. yanlış anımsamıyorsam zaten luiz enrique de arda' yı özellikle top kazanma, saklama ve ani pres becerisi yüzünden istemişti. futbolu hala 10 yıl öcnesinin kafasıyla yorumlayanları bir kenara koyarsak barcelona orta sahasının öyle güçlü mücadeleci adamlara ihtiyacı yok zira barcelona da top kazanmak bizdeki gibi orta sahanın değil herkesin görevi. birbirlerine o kadar yakın oynuyorlar ki(bu guardiola' nın eseri, aynısını munih' te de yaptı) topu kaybettikleri anda rakibi çok dar bir alana hapsedip rakibe alan bırakmadıklarından topu geri kazanıyorlar yoksa topun peşinden sürekli koşarak filan değil. ayrıca zaten top genelde barcelona' nın ayağında olacağından orta saha oyuncusundan bekledikleri birinci özellik bizim melo' dan beklediklerimiz gibi değil.
    bir de barcelona zaten oyunu dar alanda oynayan bir takım. hem bloklar arası mesafe çok kısa hem de oyuncular birbirlerine çok yakınlar, dolayısıyla kendilerine geniş alanda yardıracak bir kanat oyuncusu değil dar alanda topu saklayacak, pas yapabilecek biri lazımdı ki arda da bu iş için biçilmiş kaftan. ayrıca yanlışım yoksa 10 numaralar içerisinde ispanya' nın en çok top kazanan oyuncusu ya da oyuncularından biriydi arda turan.
    bazılarınız gol ve asist rakamlarını eleştirebilir, hatta barcelona için arda' nın yanlış bir transfer olduğunu iddia edebilir ama bence barcelona çok doğru bir analizin sonucunda çok doğru bir adamı kattı kadrosuna ve daha ilk maçında sahanın en çok top ve ikili mücadele kazanan adamlarından biri oldu arda ki maçtan sonra kendisi de risk almadan oynadığını söyledi. bir süre sonra hücumda da çok daha efektif olacaktır arda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın