resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 10827
    sevmediğim futbolcu. ama bu başarılı olduğu gerçeğini değiştirmez. "galatasaray'dayken kendisine bakmıyordu." düşüncesi ise kesinlikle galatasaray'ın ve ülke futbolunun durumuyla alakalıdır. yetenek başka bişeydir, çalışkanlık başka evet. ama bi de sürü psikolojisi vardır. arda abilerinden öyle gördüğü için kendisini geliştirmiyordu burda. kimse çalışmıyorsa, sistem de buna müsaade ediyorsa, arda da buna uyacak tabii ki. bu konuda onu suçlamıyorum ben.

    ardayı sevmeme sebebim ise ne çok para kazanması, ne de kızlarla gezip,tozup, eğlenmesi. adamın parası var. elbette hayatın tadını çıkaracak. evet, bir futbolcunun bu kadar para kazanması çok saçma ve gereksizce bişey. ama bunun sorumlusu arda veya başka bir futbolcu değil. tam tersine, futbola bu kadar anlam yüklediğimiz için bizleri.

    aslında arda akıllı bir adam. diğer futbolculara kıyasla en azından. konuşmasını, giyinmesini, oturmasını, kalkmasını biliyor. hayatı yaşamayı biliyor. ve arda bulunduğu noktaya kazıyarak gedli. zaten o noktaya torpille gelemezsiniz. torpille en fazla galatasaray'a kadar gelebilirsiniz çünkü. kimse sizi torpille atl. madrid'e almaz. hatta barca maçına bilet bile alamazsının muhtemelen torpille. arda çalıştı ve başardı. bu nedenle kendisine saygı duyuyorum. benim onu sevmeme sebebim ise aslında tam bu noktaya dayanıyor. arda'nın kimseye minnet etmek için bir sebebi yokken, o güç ve iktidar sahipleriyle, gereksiz şekilde fazla içli dışlı. elbetteki konumu gereği bazı ortamlarda, bazı insanlarla bir arada olmak zorunda. ama o daha fazlasını, kendi insiyatifi ile yapıyor. benim onunla derdim işte tam bu. evet gidiş şekline ve zamanına da kızmadım değil. ama o benim için affedilir bir durum. diğeri ise benim hayat felsefeme tamamen aykırı bir durum olduğu için, o konuda muhtemelen kendisini affetmeyeceğim. ve sevmemeye devam edeceğim. ancak asla başarısını da küçümsemeyeceğim.

    bu arada kendisinin başarısı tamamen istisnai ve arda'nın kendi azmiyle ortaya çıkmış bir başarıdır ve kimse kusura bakmasın ama türk gençlerine örnek olabileceğini sanmıyorum. böyle başarıları örnek alabilecek kapasitede gençlerimiz yok maalesef. bunun sebebi de eğitim sistemimizin, başta aile eğitimi olmak üzere, komple çökmüş olması.

    bir de sözlükte arda'nın parasında gözümüz olduğunu düşünen bazı arakdaşlar varmış. gözü olanın gözü çıksın diyorum. derdimiz hiçbir zaman maddiyat olmadı bugüne kadar. en azından kişisel maddiyatımız olmadı.

    ve son olarak hırvatistan ve filipinler birbirinden her anlamda, ama özellikle gelişmişlik anlamında çok farklı ülkelerdir. türkiye'nin kendisine örnek alması gereken ülke hırvatistan olmakla birlikte, şu an için alabileceği ülke maalesef filipinlerdir...
App Store'dan indirin Google Play'den alın