• 25154
    takımın genel havasından memnunum. olumsuz olarak şunu söyleyebilirim ki geniş bir kadromuzun olmayışı sıkıntı yaratıyor. bu sebeple ligde şu ana kadar 5 mağlubiyet aldık. deplasmanda kaybettiğimiz 4 maçın en az 2'si kazanmamız gereken maçlardı. takımda kolektif oyun algısı var; ego sorunu yok. oyuncular iyi anlaşıyorlar. bu esas hedeflerimiz için bize ümit veriyor. özellikle favori olduğumuz bir maçı kaybediyorsak bu benim için çok ağır bir yük oluyor. kendinden kadro olarak daha zayıf olan ekiplere karşı maç kaybedilmesi ise benim kabul edemediğim bir olay. benim şöyle bir felsefem var; iç saha maçları, kazanılması her koşulda zorunlu olan maçlardır. çok şükür bugüne kadar ligde kendi sahamızda efes maçı dışında mağlubiyet almadık ki bu da kabul edilebilir bir durum.

    eurocup’ta neptunas karşısında bahanesi olmayan bir yenilgi aldık ve ben de takıma mesaj vermem gerektiğini hissettim. bu mesajın yerine ulaşıp ulaşmadığını da önümüzdeki eurocup maçları boyunca göreceğiz. green’in sakatlığı tam da eurocup maçları başlarken bizi çok zor duruma düşürdü. şu aşamada transfer yapmamız da imkânsız. izzet türkyılmaz’dan da yunanistan’daki aek maçı dışında verim alamadık. sezon başı mecburen risk almıştık, bütçemiz doğrultusunda uzun türk oyuncu transfer etmek durumundaydık. izzet’e şans verdik. ama şu ana dek 25 kadar maçta 1-2 defa katkı verebildiğini gördük. ege arar ise bu seviyeler için henüz genç bir oyuncu.

    bu sene uzun oyuncuların ana rotasyonunda üç isimle yola çıktık; stephane lasme, joey dorsey ve caleb green. joey dorsey’in sürekli istikrarsızlığının yanında hem saha içi hem saha dışında disiplin sorunu var. henüz kalkmamış bir transfer yasağımız mevcut. o yasak kalkabilirse en kısa sürede o noktaya bir takviye yapmak istiyoruz. mevcut uzun rotasyonumuz ile eurocup’ta şampiyonluktan bahsetmek pek de gerçekçi durmuyor. yine de her zaman gidebildiğimiz yere kadar mücadele edeceğiz. green’in sakatlığından ötürü 4 numara takviyesinin yanı sıra oyun kurucu transferinin de gerekli olduğunu düşünüyorum. türkiye liglerinden herhangi bir oyuncu ile ilgilenmiyoruz. önceliğimiz 4 numara ve bütün adaylarımız yurtdışından.

    ergin ataman
App Store'dan indirin Google Play'den alın