resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 533
    3 yıllık bayern münih macerası 2016 haziranda son bulacak olan ispanyol çalıştırıcı. bayern performansını eskiden kibrit kutuları üzerinde bulunan o kelime ile ifade etmek istiyorum. kelimenin tam anlamıyla vasattı bayern performansı. ne eleştircek kadar kötü ne de övülecek kadar iyiydi şu ana kadar. bayern bu mali ve psikolojik üstünlüğü ile o ligde zaten bu kadar rahat oynar. para gittikçe daha önemli hakle geliyor bu ligde. en önemli rakibinin 4 önemli oyuncusundan ikisini göstere göstere transfer ettiler. şampiyonlar ligi seviyesinde ise 2 sezon vasattılar, bu sezon da kupaya uzanmaları barcelona ve real varken sürpriz bence.

    bayern münih'teki oyun mantalitesine ise ayrı bir paragraf açmak lazım, yeni şeyler ortaya l-koyma konusunda başarılıydı, hayal dünyasının geniş ne kadar geniş olduğunu ispat etti bence. öyle ilginç bayern kadroları çıktı ki bazı maçlarda hayret ettim ben kendi adıma. önce dante'yi yedi, sonra tek stoperli 3'lü defanslar filan denedi. 3'lü defansın içinde hiç stoper olmadan maça çıktığı filan oldu. geriden oyun kurarken bekleri kenarda değil de sahanın merkezine doğru yönlendirdiği sebep ve sonuçlarını pek bilmediğim bir çok şey denedi, keşke ligde kendisine uygun rakipler olsaydı da gerçekten yaptıklarının sonuçlarını daha net görseydik.

    lahm--------xabi alonso----------alaba*

    şimdilerde ise ada yolcusu pep'in manchester city'nin başına geçeceği söyleniyor. dünyanın en önemli lignde takım çalıştırmayı istemek gayet makul hele city gibi imkanları olan henüz avrupa başarısı elde edememiş bir takımsa bu iş daha da cezbedici. yaz transfer döneminde 4 futbolcuyu almalı öncelikle city'e.

    john stones: guardiola ve stoperlerin yıldızı pek barışmıyor bildiğiniz gibi önce mascherano'yu sonra xabi alonso'yu stoper gibi kullandı. geriden oyun kuracak oyuncu lazım pep'e. bu seviye için uygun aday bu genç kardeşimiz ayağı gayet düzgün bu ligde stoperlik yapacak cüsse de var. burası premier lig öyle orta saha oyuncusundan stoper yapmak kolay ve başarılı bir hamle olmaz büyük olasılıkla. maliyet 50-60 milyon. bu transfer için plase: mats hummels.

    marco verratti: bu transferlerden ikincisi olmalı. ne demiştik bol pas geriden oyun kurucu ve topun kıymetini bilen oyuncularla yapılabilir. kısa bir oyuncu olmasına rağmen enerjisi premier lig için uygun. maliyet 45-50 milyon.

    paul pogba: yeni nesil toure olarak son sezonunu oynayacak toure'nin ardından bu rolü üstlenecek futbolcu. biraz tuzlu 80 milyon avro.

    thomas müller: bayern satmak istemez ama pep onu ikna edebilirse olur bu iş para var huzur var. 80-90 milyon.

    bu küçük sürprizlere imza atan pep istediği kadroyu kurmuş olur. wilfried bony 30 milyona kane'i manu'ya kaptırmış olan tottenham'a, navas 10 milyona sevilla'ya, mangala orta seviye bir premier lig takımına 10-15 milyona, zabaleta roma'ya 10 milyon avroya, delph orta seviye bir premier lig takımna 6-7 milyona, samir nasri 20 milyona juventus'a, demichelis yüreğinin götürdüğü yere, fernanado ve fernandinho herhangi bir yere gönderilince transfer maliyetleri konusunda uefa'nın gözü de boyanmış olur. ortaya şöyle bir şey çıkıyor.

    --------------------dili dışarda hart----------------------

    sagna------company---------stones-------------kolarov

    ------------------------verratti-----------------------------

    -----pogba------------toure--------------sterling--------

    ---------müller(bale)*--------aguero------------

    ekleme: karaeski uyardı. bayern'den oyuncu almıyormuş, o zaman bu kadroya bale yakışır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın