• 2619
    son cumlemi buraya yazayim. ergin ataman'i elestirenler, hem ergin hocaya hem de takima sizden daha fazla inandigi icin elestiri getiriyor.

    bosuna konusuyoruz galiba. daha iyisi olasi ve cok da mumkun demeye calisiyoruz ama vasatlik oyle bir sinmis ki icimize eldeki malzeme bu denmekten oteye gidilmiyor. hayir kardesim, elinde hala turkiye'nin en iyilerinden biri var. kadro darmis, siz hayatinizda dar kadro gormemissiniz.

    basketbolu son 7-8 senede takip etmeye basladiysaniz pek bilmiyor olabilirsiniz fakat benim jenerasyonum galatasaray'in en kotu zamaninda da basketbol maclarini izliyordu. siz o zaman gorecektiniz dar kadroyu. takimin dogru duzgun yabancisi bile yoktu cogu zaman. milli takima cagrilmasi imkansiz adamlara kaptanlik veriliyordu. arada su fark var ki o adamlar her mac canini disine takip oynuyordu. ortada takim olmak icin mucadele eden bir oyuncu grubu vardi. simdi elimizde 8 tane turkiye'de sampiyonluga oynayan her takimda cok rahat ilk 5 yapabilecek adam var. 8 diyorum ya, bu icine tukurdugumun oyunu 5 kisiyle oynaniyor, diger 3'u yedek. lukse bak ya. kadro darmis. nba'de senede 80 sezon maci ustune play off oynayan takimlar ust uste bir cok maca 8 kisiyle cikiyor. rotasyonu garanti maclarda ya da dinlendirme gereken maclarda yapiyor, biz turkiye liginde 8 tane sampiyonluk oyuncusuna az diyoruz.
    1-blake
    2-micov
    3-lasme
    4-dorsey
    5-mccollum
    6-sinan
    7-caleb
    8-goksenin

    bu 8 adamin yaninda yanci oyunculara bakalim bir de. 2 ocak itibari ile yenildigimiz telekomdan evren buker'i mi yoksa safak edge'yi mi takimda gormek istersin diye 100 galatasarayliya sorsan hepsi safak der. peki neden bu adami degerlendirmeye calismiyoruz?
    telekom veya dengi takimlarda ege arar potansiyelindebir genc oyuncu, yok yok, o denkte bir turk oyuncu var mi? neden ege'ye yeterince sure vermiyoruz?

    vasatliktan oleceksiniz, malzeme buymus. delirtmeyin adami, bu malzeme mucadele mi ediyor ki malzeme bu kadar diyorsunuz. savasmayi denemeden bu kadar savasilir ancak nasil denir ya?

    basketboldan da anlamiyor genelde bu yorumlari yapanlar. mccollum'un hangi dakikalarda nasil is yapacagini biliyor olsa zaten ona gore yorum yapar. ergin ataman'in hatasi mccollum'u oynatmak degil, mccollum'u dogru zamanlarda oynatmamak. mac sonu ondeysen mccolum'la oynarsin ama stres rakipteyken bunu yaparsin. stres sendeyken mccollum uzerinden oynanmaz, temel basketbol bilgisi olan herkes bunu soyleyebilir. cunku topun degerini bilerek oynamaz mccollum. iki ucu keskin bicak gibidir. sut mekanigi de berbat otesi. gecin 2lik atislari iyi sacmaligini. sadece ve sadece dengeyi rakipten mudahale alarak atarsa normalin uzerine cikiyor. aksi halde berbat sut mekanigi olan dengesiz bir sutor. bu nedenle de stres uzerindeyken son dakikalari bu adam uzerinden oynamazsin.

    son dakikalar icin micov bile yeterince iyi bir aday degil. bizim takimda buna en iyi aday adam blake. sadece atmasi icin degil, attirmasi icin de. takimdaki en sogukkanli karar veren kisi blake. sen blake uzerinden oyna, bitirisi gerekirse mccollum yapsin.

    siz ergin hocayi savundugunu sanip aslinda galatasaray basketbol takiminin nasil ilerlemesi gerektigini goremeyenlerin ve buna kostek olanlarin en buyuk hatasi da su: bu takimin potansiyeli turkiye liginde sampiyonlugu cok rahat kazanir. euro cup'i kesin kaldirir. fakat bu sekilde devam edersek takim kimyasi iyice bozulacak ve takim yaratmak icin cok gec kalmis olacagiz. iste bu nedenle basketboldan anlayan, bu boku daha once oynamis kisiler ergin hoca'ya sitem ediyor, neden hala takim kimyasini oturtmadi diye. cunku takim sporlarinda en onemli sey once takim kimyasini oturtup ortaya bir takim cikartmaktir. bunu yapamadigin muddetce ne kadar transfer yaparsan yap karar aninda sicarsin. olympiakos gibi takimlarin kuculmeye gittigi halde euroleague'i kazanmasinin sebebi bu takim olabilme olgusunda bitiyor.
    sene sonu tabi ki takim daha iyi oynamaya baslayacak. fakat soru su, daha iyi oynayip yari finalde sampiyonlugu, finalde de euro cup'i mi kaybedecek, yoksa daha iyi duruma gelip iki kupayi birden mi kaldiracak.

    size yari final ve final yetiyorsa bosun konusuyoruz demektir. cunku ergin ataman'i elestirenler, hem ergin hocaya hem de takima sizden daha fazla inandigi icin elestiri getiriyor. cunku biz biilyoruz ki ergin hoca konsantre olup bu takimi mucadele eden bir takima donustururse iki kupayi da kazaniriz. siz ise vasat basketbol bilginizle, vasat inancinizla, vasat hayal dunyanizin tezahuru olarak takimi yeterli buluyorsunuz. ne diyelim, her gun pilav, afiyet olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın