resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 516
    bein sports'un haberine göre martin demichelis'in, gelecek sezon city'nin başına geçeceğini açıkladığı teknik direktör.

    ayrıca özel olduğunu bazı sözlük yazarlarına kanıtlamak için barcelona, bayern, city gibi dünya devlerini bırakıp daha küçük bir takımla şampiyonlar ligi kazanması gerekiyor kendisinin ahaha :( adamı sanki babasının hayrına dünyanın en büyük kulüpleri kovalıyor. okullarda ders diye okutulacak kadar üst düzey taktisyenliği ve gerçek bir futbol manyağı oluşu kendisini yeterince özel yapıyor. adamın futbola neler kattığına bakmak yerine ufak takımla büyük işler başarmış mı diye bakmak tam bir vasat insan işi.

    şurada kendisiyle ilgili uzun bir yazı var ama burada en önemli kısım sahanın parçalara ayrıldığı şema.

    http://spielverlagerung.com/...under-pep-guardiola/

    pep futbolcularının aksiyonlarını mevkilerine göre değil, sahanın hangi bölgesinde bulunduklarına göre belirliyor. her bir oyuncu, sahanın belirli bir bölgesinde aynı sorumluluğa sahip. toplu hücumda pas mı verecek, dribbling mi yapacak; topsuz hücumda koşu mu yapacak, bekleyecek mi; savunma sırasında pres mi yapacak, pozisyon mu alacak, pas kanalı mı kapatacak vs... guardiolia'nın oyuncularından ilk beklentisi bunu anlayabilecek oyun zekasına sahip olmasıdır hatta. mesela xherdan shaqiri'yi takımdan göndermesinin nedeni oyuncunun çok sık tercih hataları yapması, sisteme göre değil kafasına göre oynamasıydı.

    sadece bu konuyla ilgili daha da uzun bir yazı var. ingilizcesi olan futbol meraklısı arkadaşlar vakit ayırırsa okuyabilir:
    http://spielverlagerung.com/.../16/the-half-spaces/
App Store'dan indirin Google Play'den alın