• 1
    1985 doğumlu amerikalı profesyonel boksör. wbc dünya ağır sıklet şampiyonu ve 2008 beijing olimpiyatları bronz madalya sahibi.
    profesyonel kariyerinde 35 maça çıkıp, yenilgi yüzü görmemiştir. 35 maçın 34 tanesini nakavt ile kazanmıştır.
    teknik ve savunma yönünden eksik olmasına rağmen güç ve dayanıklılık konusunda üst düzey bir boksör. 2 metre boyunda ve oldukça uzun kolları var, kanat açıklığı 211 santimetre. fiziğine rağmen ayakları da hızlı. teknik özellikleri ve başarıları haricinde boksa başlamasının arkasında şöyle bir hikaye var:

    deontay wilder küçükken amerikan futbolcusu olmak istiyordu, en büyük hayali buydu. o zamanlar aklında boks yoktu. büyüdüğünde ise amerikan futbolcusu değil, garson oldu. para kazanmak için bulaşık bile yıkadı. ancak 2005 senesinde doğan kız çocuğu ile hayatı tamamen değişti. o sıralar wilder 22 yaşındaydı, yeni doğmuş olan çocuğunun omurgası ayrıktı. eğer ameliyat olmazsa, yürüyememe ihtimali vardı. ancak ameliyat için de para lazımdı. bunun üzerinde wilder bir boks salonuna gidip "paraya ihtiyacım var, bana boks öğretin" dedi. salondaki ilk gününde, boks geçmişi olmamasına rağmen profesyonel bir boksörü antrenman maçında nakavt etti ve o gün boks kariyeri başladı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın