resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 7133
    kendisi gereksiz röportajlar verdi. gereksiz oyuncuların arkasında durarak taraftarı karşısına almayı bir şekilde becerdi. yönetime belki kendisi de güvenmiyordu ama yine gereksiz yere yönetimin elini rahatlatacak ve ilerde kendi başını yakacak açıklamalar yaptı.
    ne olursa olsun bizi dördüncü yıldız baskısından kurtardığı için bir teşekkürü hakediyordu. şayet dördüncü yıldızı alamasaydık bu sezon pek çok transfer yapmak zorunda kalacaktık tıpkı fenerbahçe gibi ve bunun ekonomik zararı 1 yıl 2 yıl değil çok daha uzun sürecekti. bu sebeple kazandığı şampiyonluk çok önemli bir başarıydı.

    hamza hoca ne yazık ki haddinden fazla duygusallık gösterdi. sadece inanmakla bir şeylerin başarılabileceği yanılgısına düştü. bilal'in yıldız gibi parlayacağını, ligin kaderini değiştireceğini düşündü. umut, burak, sabri gibi çöp adamlara güven aşılayarak kendilerini aşabileceklerine inandı. gerçeğe sırtını dönen bir inanç, kendi perspektifine hapsolmuş bir inanç; takıntıdır, saplantıdır, sonucu da hüsrandır. ama taktik yeterliliği, sistem, kondisyon gibi yabancı hocalarda aradığımız özellikleri yerli hocaların hemen hemen hiçbirinde görmemiz mümkün değil.

    yıllardır ligde bir o takıma bir bu takıma giden yerli ve buranın yerlisi olmuş yabancı hocaların hangisi bir sistem kurmuş, neyi hedeflemiş? bursaspor'da, eskişehirspor'da hatırı sayılı zaman geçirmiş ertuğrul sağlam'ın oynatmayı hedeflediği bir futbol var mıdır? az biraz hamza hamzaoğlu'nun vardı ama yetersizdi. yılmaz vural'ın vardır o da fener'i çözme üzerine doktora yaptığı için yetersizdir. şunu yapamadı bunu yapamadı diyerek çokta fazla kızmıyorum hamza hamzaoğlu'na yapan yerli hoca yok zaten.

    erken gönderildi, geç gönderildi, gönderiliş şekli vs. bunlar ayrı meseleler. dursaydı da bir halt olmazdı bu oyuncu grubundan. hamza hoca'nın da kaliteli oyuncu isteyeceğini düşünmüyorum dursaydı da şayet. kendisi yerli oyunculara gereğinden fazla güvenen, yeniliğe kapalı bir hocaydı. ama burak'ın 29 kasım 2015 kasımpaşa galatasaray maçı'ında gol atıp mustafa denizliye koşması tam bir fiyaskodur. hamza hoca sneijder'e cevap vermişti şimdi burak'ın bu hareketinden sonra da bir açıklama yapmasını bekliyorum. bir daha büyük bir takımın başına geçerse hiçbir oyuncuya güvenmemesi gerektiğini anlamıştır umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın