• 12
    interrail değil ama bu ay başında şöyle küçük çaplı bir yunanistan turu yaptım. üniversiteden yakın bir arkadaşım atina'da 2. üniversitesini * okumaya gitti. benim de uzun bir süredir yunanistan'ı gezme isteğim vardı. ikisi biraraya gelince gün doğdu. selanik, atina ve pire'de çok keyif aldığım hayatımın en güzel gezilerinden birini yaptım. konuyla ilgili olarak aktif kullanmadığım bloguma bol fotoğraflı bir yazı yazdım, dileyenler için şöyle bırakıyorum; http://meetingplace34.blogspot.com.tr/...e-atinada-5-gun.html

    bizim gibi futbol, basketbol tutkunları da epey bilgi edinebilir zira futbolda paok'un toumba, panionios'un nea smyrni ve olympiakos'un karaiskakis stadını gezme, basketbolda ise panathinaikos ve aek'in ortak kullandığı ve bizim de 2 gün önce galibiyetle döndüğümüz oaka stadyumunda maç izleme şansı buldum.

    şimdi olayın ikinci kısmına geliyorum. aralık'ın ortası gibi senelerdir bir türlü çıkmak için fırsat bulamadığım avrupa turu için kolları sıvadım. 3 aylık sadece 20 gün kalma şansımın olduğu şengen vizem var. bu yüzden de sadece 20 günlük bir gezi planladım. rotam şu şekilde; roma, floransa, venedik, barcelona, paris, amsterdam, prag, viyana ve budapeşte. 20 gün 9 şehir ancak sayıyı düşürme ihtimalim yüksek zira yolda başıma olmadık işler gelme ihtimali de var. bu arada bütçem de 4.000 lira, yani 1.300 euro.

    birkaç ay önce 26. yaşımı doldurduğum ve üniversite biteli 3 yıl olduğu için yetişkinlerin alabildiği 374 euroluk interrail bileti almayı düşünmedim. yolum çok uzun ve bazı yerlerde uçak kullanmak zorunda olduğum için biletle beraber yol bana korkunç şekilde girebilirdi. wizzair, rynair, megabus, student agency gibi ucuz ulaşım sağlayan şirketlerle seyahat etmeyi planlıyorum. turun diğer bir kısmı konaklama işi ise şu an biraz muallak; öncelikle megabus ile seyahatlerimin hepsini gece yapmayı planladığım için 4-5 gün tasarruf etmeyi planlıyorum. internette pek çok kişi ise şehirlerde kalacağım akşamlarda couchsurfing kullan diyor ancak hiçbir tecrübemin olmadığı bir konu. hala araştırıyorum. bir de söz konusu şehirlerde tanıdık falan var mı onlara bakıyorum. şu an hepsi taslak halinde, birkaç gün içersinde resmiyete dökmek istiyorum inşallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın