resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 4590
    izleyemeyen arkadaşlar için özet geçiyorum;

    hani sneijder' i çok seviyoruz ya, işte o sneijder bu adamın belki yarısıdır. hani sneijder besiktas maçından once "haftaya gorecegiz" demiş ve sonra gol atmıştı ya, iste bu adam onun aynısını yedek başladığı bir kupa maçında bizzat rakip kaleciye yaptı. "az sonra giriyorum oyuna görüşürüz" dedi kaleciye. bir gol bir asistle 1 0 geride olsugumuz maçı 2 1 bize getirdi.

    30 metreden gol atmak hagi için senede 2 3 defa rahatlıkla yapılan bir eylemdi. hani biz bazen sneijder' den sapkadan tavsan cikartsin diye bekliyoruz ya, hagi cikartiyordu.

    ve en iddialı cumlem su; hagi, sneijder' in yaptığı her seyi yapabilir ama sneijder hagi' nın yaptığı her seyi yapamaz.

    sneijder' i deli gibi seviyorum.hayranım ona. ama allah, hagi' yi izleyemeyenler için sneijder' gönderdi söylemini espriden öte bir sey olarak görmeyin. hagi dünya futbol tarihinin en özel 10 oyuncusundan biridir benim icin.

    edit: bu videoyu ekliyorum çünkü hagi' nin ne olduğunu anlatan enfes bir video bu. yaptığı asistler, verdiği inanılmaz paslar, oyuna etkisi vs. bir tarafa. şu videodaki 8., 7., 3. ve 1. gollere bir bakın. bu goller öyle şut pozisyonuyla ya da takım oyunuyla filan olan şeyler değil. sneijder çok büyük oyuncu. fener' e attığı goller muazzam ama mesela ilk gol de takım zaten yerleşmiş ve şut pozisyonu arıyor. ama yukarıda numaralarla belirttiğim gollerde pozisyon yok, hiçbir şey yok. şapkadan tavşan çıkartıyor adam ve bu adam bunu her maç yapabilecek bir potansiyeldeydi. sonra bu videodaki 2. golü sneijder atamaz, alex atamaz. messi, neymar atabilir eyvallah. onlar da zaten şu an dünyanın en iyi oyuncuları. işte böyle bir adam oynadı bizde. hiçbir şey yokken bizim yarı sahamızda aldığı topla bir anda pozisyon yaratabilen bir adamdı hagi. ve biz ondan sonra bocaladık, hep onu aradık. bazen düşünüyorum belki o dönem de galatasaray o kadar iyi değildi. yani tamam, çok koşuyordu, basıyordu, top çalıyordu harika oyuncuları vardı ama bir de hagi vardı. takım oyununa katkısı, takımı yönlendirmesi bir tarafa kimseden yardım almadan, kimsenin bir şey yapmasına gerek kalmadan maç başına en az 2 net gol pozisyonu demekti hagi. hagi çok başkaydı, çok özeldi.

    https://www.youtube.com/watch?v=d7htHs3ggkI
App Store'dan indirin Google Play'den alın