• 14
    öncelikle üst tur için birinci şartımız, 25 kasım 2015 atletico madrid galatasaray maçından galip ayrılmak. çünkü bu maçtan beraberlik bile çıkarsak ikinci tur için umudumuz kalmıyor. ikinci tur hesapları için bu maçtaki galibiyeri ön şart olarak yazıyoruz. buna göre;

    case i;

    şimdi astana yenerse, biz de akşam atletico'yu yenersek son maçlar öncesi puan durumu şöyle oluyor.

    benfica 9
    atletico 7
    galatasaray 7
    astana 5

    bu durumda astana dahil her takımın ikinci tur şansı olmakta. bu tablonun güzel yanı son maçta içeride astana'yı yendiğimiz zaman diğer maçın sonucuna bakmadan ikinci tur'a çıkıyoruz. bu durumda gruptan çıkma şansımız %90dır en az.

    case ii;

    benfica yenerse biz de atletico'yu yenersek şöyle oluyor;

    benfica 12
    atletico 7
    galatasaray 7
    astana 2

    bu durumda bizim atletico'yu kaç farklı yendiğimiz önemli fakat işin anlamlanması için en az 3 fark yapmamız gerekiyor ki bu gerçekdışı bir şart oluyor. bu durumda ikili averajı atletico'ya verip hesaba öyle devam edelim. bu durumda uefa garanti oluyor ancak ikinci tur için son maçta benfica'nın atletico karşısında kendi evinde puan almasını beklememiz lazım. liderliği garantileyen benfica maça ne kadar asılır, hatta maça as kadrosu ile mi çıkar? bunlar düşünülmesi gerekir. bu şartlar altında şansımız bence atletico ile ikinci tura çıkma şansımız %60-%40 atletico lehine olur.

    case iii;

    benfica berabere, biz de atletico'yu yenersek;

    benfica 10
    atletico 7
    galatasaray 7
    astana 3

    uefa yine garantilenmiş oluyor. case ii'ye göre de üst tura çıkma şansımız bir nebze artıyor. atletico son maçta benfica'yı yendiği vakit genel averajı daha iyi olduğu için grubun lideri olur ve çeyrek final için avantajlı kura çekme şansına sahip olur. benfica buna izin vermek istemeyecektir ve evinde beraberliğin bile kendisini grup lideri yapacağı bu maçı kolay kolay bırakmayacaktır. bu da bizim ikinci tur şansımızı arttırır. tabi burada şöyle bir olasılık da var, her şeye rağmen atletico son maçta benfica'yı yener biz de astana'yı geçersek puanlar 10'da eşitleniyor ve işler karışıyor. bu durumda üçlü averaj kuralı nasıl uygulanıyor bilmiyorum. eğer 3 takımın kendi arasında oynadığı maçlara bakılırsa atletico bizi 2-0 yendiği için avantajlı olur. biz atletico'yu 1 farkla yenersek, atletico da benfica'yı 1 farkla yenerse, atletico grup lideri olurken benfica ile bizim aramızda genel averaja bakılabilir. o da astana'yı çıkarırsak 3lü puan durumu için eşit olursa genel averaja bakılabilir ve astana'yı ne kadar farklı yeneceğimiz önem kazanır falan. bu kısım çok karışık oldu ben de okuyunca anlayamadım aslında. yine de bariz olarak case ii'den daha fazla şansımız oluyor burada benfica son maçı içeride oynayacağından ve de liderlik kaygısı olduğundan ötürü şansımız düz hesap %60lara çıkar.

    sub-case;

    alt durum olarak da uefa şansını koyalım. önümüzdeki maçlar nasıl neticelenirse neticelensin içeride astana'yı yenersek uefa'ya katılıyoruz. bu durumda buna endişelenmeye gerek yok bence ki içeride astana'yı yenemezsek gitmeyelim zaten uefa'ya.

    sonuç olarak uefa kupası'na katılamama riskini de hesaba kattığımızda bu maçta bize en çok yarayacak sonuç astana galibiyetidir. ancak bu şart altında üst tura çıkma şansımızı %60ların üzerine çekebiliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın