• 12
    kendileri hakkında uzun süredir bir yazı yazmayı planlıyordum ve dün 13. haftayı lider kapattılar. buyurunuz.

    şu an premier lig'de oynadıkları 13 karşılaşmadan 8 galibiyet 4 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 28 puanla liderliğe oturdular. 28 gol atıp 20 gol yemişler. bu başarılı performanslarını değerlendirirken henüz "baş" takımlarla oynamadıkları gerçeğini de eklemek lazım. sadece arsenal ile oynadılar ve tek mağlubiyetlerini arsenal'den aldılar. maç 5-2 bitti. bir de totthenam ile 1-1 berabere kalmışlar. manchester city, manchester united, chelsea, liverpool, everton ile oynayacakları maçları çok merak ediyorum. yani ilk yarının sonuna kadar kendilerini oldukça zorlu bir maç programı bekliyor. bakalım buradan nasıl çıkacaklar.

    leicester city'i şu videodan da hatırlayanlar olacaktır. https://www.youtube.com/watch?v=nWSc3-NACSY
    "leicester city go to wembley and it is the and for watford"ile başlar video. gerçekten etkileyicidir. leicester ve watford premier lige çıkmak için oynanan play-off serisinin yarı finalinde sıralamadan dolayı eşleşirler (watford ligi 3. leicester 6. olarak bitirmiştir). ilk maçı leicester city kendi sahasında 1-0 kazanır ve deplasmandaki maçın son saniyelerinde 2-1 gerideyken bir penaltı kazanırlar. 2-1'lik skor kendilerine yetecekken penaltıyı da atıp rahatlayacaklardır ancak penaltı atışını kaçırırlar. "knockaert takes almunia saves knockaert for (anlayamadığım kelime) almunia saves again". devamında çok güzel bir atak gerçekleştiren watford harika bir gol atar ve skoru 3-1'e getirerek wembley'e final oynamaya giderler. ancak watford finalde crystal place'a kaybederler ve premier lige çıkamaz. müthiş bir videodur, süper bir hikayedir. sonraki sezon leicester city premier lig'e yükselirken watford ise bu sezon premier lige yükselmiştir. 2 hafta önce aralarında oynanan karşılaşmayı leicester city 2-1 kazanmıştır.

    leicester city premier lig'e geçen sezon yükseldi ve geçen sezonu 41 puanla 14. sırada bitirdi. ligin ortasında kendilerine "kesin düştüler" gözüyle bakılırken bir anda müthiş bir galibiyet serisi yakalayarak ligde kaldılar ve benim dikkatimi de bu seriyi yaptıkları zaman çektiler. bir de ligde kalmaları garanti olunca bir sonraki iç saha maçına gelen taraftarlara bedava bira dağıtıp benim gönlümü iyice kazandılar ve kendilerinin sıkı bir takipçisi oldum. bu sezon ise görüldüğü gibi çok formdalar. takımın başında daha önceleri önemli takımları çalıştıran claudio ranieri var. takımın başına bu yaz geçti. önemli bir teknik direktör. genel olarak 4-4-2 oynuyorlar. iyi de oynuyorlar. takımdaki futbolcuları ise biraz anlatmak isterim.

    kaleci: kasper schmeichel. peter schmeichel'in oğlu. önceleri pek beğenilmezdi ama fena kaleci değildir.

    sağ bek: ligin başlarında de laet oynuyordu ama sonra danny simpson kendisinden formayı kaptı. oynamaya başladığından beri etkili oluyor. 4-4-2'nin beki olmak işine gelmiş biraz.

    stoperler: kaptan wes morgan ve stoke city'den tanıdığımız huth oynuyor. iyi ikili olmuşlar. fizikleri gayet iyi ama bazen ağır kalıyorlar. takım genelde her maç gol yiyor.

    sol bek: 92 doğumlu jeffrey schlupp oynuyor. bazı maçlarda schalke'den hatırladığımız christian fuchs oynasa da ilk tercihleri schupp. hızlı bir futbolcu.

    orta ikili: drinkwater, andy king, gökhan inler ve kante 4'lüsünden ikisi oynuyor. genel olarak andy king ve drinkwater oynuyor. danny drinkwater orta sahanın en önemli ismi. manchester united altyapısından yetişen tipik bir ingiliz orta saha oyuncusu. yani gareth barry tarzında bir futbolcu diyebiliriz. carrick'in gençlik yıllarını da anımsatıyor. her maçta oynamış. gökhan inler oyuna genelde sonradan giriyor. şimdilik pek bir numarası yok. n'golo kante hakkında pek bilgi sahibi değilim.

    sağ kanat: riyad mahrez. takımın en önemli futbolcularından birisi. 24 yaşındaki cezayirli kanat oyuncusunun ligde 7 gol 5 asisti var. çok etkili bir oyuncu ve bu sezona müthiş bir giriş yaptı. sol ayaklı, hızlı, kıvrak bir ters ayaklı kanat oyuncusu.

    sol kanat: beğendiğim bir futbolcu da genellikle sol açık oynayan marc albrighton. 1 gol 5 asisti var. mahrez kadar skora katkı sağlayamıyor ki zaten kendisi açık değil kanat oyuncusu olmaya daha yatkın bir futbolcu. sağ ayaklı, ayağı düzgün, çok koşan, çalışkan bir futbolcu.

    forvetler: dediğim gibi takım genellikle çift forvet oynuyor. bu ikili çoğu maçta jamie vardy ve shinji okazaki oluyor. birisi pivot santrafor diğeri hareketli santrafor gibi bir çift forvet ikilisi değil bu futbolcular. akan dinamik oyunda sürekli yer değiştiren, hareketli ve çalışkan forvetler ikisi de. yedek forvetler leonardo ulluo ve kramaric zaman zaman forma şansı buluyorlar.

    okazaki bu sezon başında mainz'den transfer edildi. geçen sezon mainz'da iyi bir performans gösterdi. bu sezon ise pek fazla golle buluşamadı. bazı maçlarda vardy'nin arkasında oynadı. yırtıcı forvet yapısı var, iyi koşan bir futbolcu.

    jamie vardy ise şu an kariyer zirvesini yaşayan bir santrafor. üst üste 10 maç gol atmış ve haftaya manchester united'a gol atarsa ruud van nistelrooy'un üst üste gol atma rekorunu kıracak. bitiriciliği iyi, kafa topları iyi, fırsatçı ve aynı zamanda hareketli bir santrafor. daha önceki kendisinin bu sezonki gollerini paylaşmıştım. (bkz: jamie vardy/#1845875) bu hafta gene gol attı.

    sonuç: leicester city iyi bir takım oldu. seviyelerini bir tık daha yukarıya taşırlarsa bu ligin demirbaş takımlarından birisi olabilirler. kadro mühendislikleri gayet iyi. genci ve tecrübelisiyle iyi bir harman olmuşlar. şimdi bu önlerindeki 6 zor maçtan 10 ve üstü bir puan çıkarırlarsa müthiş bir iş yapmış olurlar. devre arası transferde de 1-2 adet iyi takviyeyle 5.lik ve 4.lük için rahatça oynayabilirler. ama önce önlerdeki zorlu fikstürden alınlarının akıyla çıkmaları gerekiyor. ben kendilerinden ümitliyim.

    devre arası transfer döneminde orta sahaya akıl katacak bir futbolcu transfer etmeleri gerektiğini düşünüyorum. aklıma lucas piazon geldi. piazon için iyi bir şans olabilir ama reading'de kiralıkmış. onun dışında mönchengladbach'tan eden hazard'ın kardeşi thorgan hazard'ı koparabilirse iyi iş yapmış olurlar ama ekonomik güçleri yeter mi bilemiyorum. hiç bir şey yapamadın bizim (artık bizim oldu) yunus malli'yi "premier lig çok güzel, gelsene" diye al getir. leicester city'e uygun aklıma başka futbolcu gelmedi şu anda. aslında yalan yok birisi aklıma geldi ama yazmayayım diyordum ki neyse yazıyorum; sivas'tan aatıf'ı koparıp premier lig'in böğründe vardy'in arkasına koysunlar. okazaki'yi zorlar bak ben kefilim :)

    saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın