resim
Emre Çolak
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:32
Boy:1.69
Uyruk:Türkiye
  • 4945
    mental olarak eksikleri olsa da doğru kullanıldığında oğuzhan özyakup etkisi yaratabilecekken harcanan futbolcu. bunun en büyük nedeni ise çok çabuk futbolcu asan taraftar ve takımda biraz daha toleranslı davranılan ağır abileridir.

    kesinlikle doğru kurgulanan bir takımda hem orta saha hem de kanatlarda ciddi etki yaratabilir. geçen sezon selçuk yokken bir dönem hamza onu orta sahada oynatmıştı ve muazzam bir futbol oynamıştı. etrafında boş alan bulunca çok hızlı bir şekilde oyun kurup tempoyu yükseltebiliyor çünkü. kesinlikle bilal'den falan daha iyiydi performansı. hatta arsenal maçında ki performansı stadta baya bir alkış almıştı. ama nedense hamza tarafından bir daha hiç o mevkide düşünülmedi. zaten hamza'nın en büyük hatası da bazı oyunculara çok toleranslıyken bazılarına ise toleransının çok düşük olmasıydı.

    fiziği orta saha için yeterli değil ancak etrafında taşıyıcı oyuncuların olduğu bir takımda kesinlikle en az oğuzhan özyakup performansı verebilir. ancak galatasaray'da daha çok podolski, sneijder, burak gibi taşınması gereken oyuncular var. böyle bir kurguda ise emre kanatlarda orta sahayı da destekleyen çok iyi bir yardımcı hücumcu olur. aynı şekilde jose rodriguez de öyle. orta sahadan ziyade bu şekilde kullanılsa daha fazla verim alınacak.

    hamza'nın en büyük eksiklerinden biri de buydu. sürekli aynı oyuncular ve aynı şablonla oynattı takımı. emre ve jose'den hem orta sahayla hücum hattıyla orta saha arasında köprü hem de yardımcı hücumcu olarak yararlanılabilirdi. üstelik bu oyuncular orta sahayı üçleyerek veya dörtleyerek daha kalabalık tutabilirdi. ancak nedense hamza hem takımın sorunlarına bu tarz yaratıcı çözümler getirmek hem de bu oyuncuları kazanmaktansa sürekli bildiğini okudu. podolski ve sneijder'e yardımcı olarak verim alamadığı yasin ve umut'u oynattı sürekli. bu konuda çok sevdiği fatih terim'i örnek alması bile yeterliydi üstelik. çünkü fatih terim engin ve emre'yi bu şekilde kullanarak 2011-2012 sezonunda şampiyon yaptı. şimdi de milli takımda son oynadığı maçları çok iyi futbol oynatmasa da bu tarz bir düzenle fransa'ya götürmeyi bildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın