resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 6993
    formabaki kardeşimin dediğine farklı bir açıdan yaklaşayım belki derdimi anlatabilirim; çünkü ben de gitmesini isteyenlerdendim.

    benim tarafımdan eleştirilmesinin sebebinin içinde yaz aylarında transfer yapılmaması konusu var, ancak senin yaklaştığın şekilde değil benim tepkim. açıklayayım..

    yaz döneminde yanlış hatırlamıyorsam 5 transfer yapıldı. yani yapılmadı diyemeyiz. komisyoncu muhabbetlerine hiç girmeyeceğim çünkü akhisarlı bir insanım; hamza hoca yapmaz o tarz saçmalıklar, güzel ve ahlaklı insandır. sıkıntı benim açımdan şudur:

    bu transferler kadronun zaten iyi olduğu bölgelere yapıldı, kötü veya zayıf bölgelere yapılmadı transferler. ve üstüne üstlük zaten zayıf olduğumuz bölgedeki kadronun omurgasındaki bir isimle yollar ayrılarak daha da zayıflaştırıldı takım.

    iyi olan bölgeden de kastım şudur:

    takım ofansif, bilekleri iyi 8 ve 10 numara kaynarken oraya bilekleri iyi, ofansif bilal ve rodriguezi aldırmıştır. takımda bariz bir en basit tabirle box to box sert oyuncuya ihtiyaç varken bu bölgeye takviye yapılmamıştır malesef.
    aynı şekilde stoper bölgemizde rotasyon bence yeterliyken denayer transfer edilmiştir. ancak sağ bek bölgemiz sabriye emanet olduğu, sabri alanını sıklıkla boşalttığı ve geri dönmeyip o bölgeyi boş bıraktığı için sol bekten itibaren onun bölgesine kayma yapan savunmamızın dengesi çok falza bozulmuştur ve böyle çok gol yedik; hem geçen yıl hem de bu yıl. bunları görmesine rağmen sabriye güveniyorum diyip zamlı sözleşme yapmıştır ve iki hafta sonra " zor maçlarda denayeri oynatacağız " minvalinde bir açıklamayla bendenizi şaşkına çevirmiştir.

    velhasıl kelam demek istediğim şu:

    ben bir insanda genel olarak söylemler ve eylemlerinde uyuşma beklerim. naif bir üslup severim. ( ki akhisardan geçen yılın yaz dönemine kadar kendisini çok sevmemin sebebi bu özelliğiydi, eksiklerini tolare ettirebiliyordu sıcakkanlılığı ve kendisini eleştirebilmesi sayesinde. )

    ben bu yıl hocada fatih terim olma belirtileri görmeye başladım ve beni esas soğutan bu oldu açıkçası. yoksa transfer yapılmış veya yapılmamış mevzuları da o kadar önemli değil ocakta eksikler giderilirdi en kötü. benim tanıdığım insan gitti ve taraftarlardan kendisine muhalif olan kısımla inatlaşmaya başladı, beni bilirimci olmaya başladı. tabi ki taraftardan daha çok şey bilir, ona diyecek sözüm yok. ancak artık tüm büyük şirketlerde bile feedback olayı büyük bir rol kaplamaktadır. yani şirket kullanıcılarından aldığı geri bildirime göre fikirlerini yönetir. hamzaoğlu bu baskıyı kaldıramadı, eleştirilmeyi kaldıramadı. böyle oldukça daha da agresifleşti daha da agresifleşti. ama bir şeyi unuttu;

    büyük kulüp taraftarıyla kulüp hocası tartışamaz. eğer bunu yaparsa kulübü şirket mantığıyla işleten yönetim ilk hocanın biletini keser. çünkü taraftarı kaybederse maddi ve manevi olarak bir çok sorunla karşılaşacaktır kulüp, yani kulübün bekası için yapar bunu. bu kişinin kim olduğu önemli değil, şirket mantığında bir sorun olduğunda şirket ürün alıcılarına " almayın kardeşim " diyemez. ceoyu ya da sorumlu yöneticiyi değiştirir.

    benim sorunumun özeti budur. hamza hocayı çok severim ancak kendi güzellikleriyle geldiği, büyüdüğü kulüpten kendi agresiflikleri ve çatışmalarıyla kendisini aforoz ettirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın