resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 6976
    kimse kusura bakmasın ama gitmesinin tek sebebi kendisi, kendisinin profesyonellik ve akıcılıktan uzak eylem ve söylemleridir. gitmesi de çok iyi olmuştur çünkü hem ekonomik olarak geçiş sürecinde olan hem de gençleştirmeye ihtiyaç duyulan bir takımı taşıyabilecek gerekli özelliklere sahip değildir. hiçbir zaman da olamamıştır.

    1) gs teknik direktörünün başarılı olması için öncelikle floryayı fethetmesi gerekir. fatih terim'in gs kariyeri boyunca yaptığı en iyi iş budur. ne zaman ki ft geldi ve floryada bahçıvana kadar egemenliğini kurdu o zaman uefa kupası ve üst üste şampiyonluklar geldi. hamza bunu gelmesine sebep olan yeniçeriler aracılığı ile yaptığını sandı. suni olarak patron sensin mesajı veren yeniçeriler alttan sopayı gösterdi ki bunlara imtiyazlar tanındı, hak etmedikleri halde forma verildi. kaldığı 1 sene boyunca yeniçerilere diş geçiremedi. iş hayatının sırrı gerektğinde -ki bu sana zarar vereceğinin öngörüldüğü durumdur- üstünü çizmektir. bunu yapamadı.

    2) oyuncular arasında ne kadar ayrımcılık yaptığını melo konusunda kimse galatasaraydan büyük değildir derken umut yürüyene kadar bu kulüpte oynayacak diyerek, bir başka ifade ile koşan hali bile zarar veren yetenek fakiri umut'un menfaatlerini galatasaray'ın menfaatlerinin üzerinde tutarak gösterdi. bu aynı zamanda bizim eleştirdiğimiz ama bazılarının var olduğunu iddia ettiği vizyonunun olmadığı hususuna da delil teşkil etti.

    3) yükselmenin sırrı nereden geldiğini -en azından dışarıda- unutmaktır. biat kültürü içinden yetişen hamza (burada cemaat vb. demiyorum) üzerndeki ft etkisini kıramadı. az buçuk kafası çalışan her insan umut'un sezon başında sağ kanatta oynama sebebinin ft talimatı ile süre alması ve böylece milli takıma çağrılması yolunun açılması olduğunu biliyor. kendisini buraya "getiren" insanları kırabilecek yapıya ve mental kuvvete sahip olmadığı için o insanlar yerlerinde dururken kendisi bugün evde oturuyor olacak.

    4) bütün bu yukarıda saydıklarıma rağmen bir kişilik yaratmak istedi. ft'yi kırmadan gölgesinden çıkmak, geçen sene -en azından taraftar açısından- oyunculara mal edilen başarının aslında kendi başarısı olduğunu ispat etmek istedi. "ben iyi td olduğum için bu takımla bile her şeyi yaparım" düşüncesi kafasına girdiği andan itibaren suyunun altında kaynayan ateşi de açmış oldu. iyi bir td olmadığı için de bugün gitti. bülent uygun sendromu tamamen.

    5) 1 sene boyunca bir adet altyapı oyuncusuna dahi yer vermedi kadroda. bu kadar da cesaretsiz. hadi altyapıyı siktir ettim, ulan a2 gol kralı sende ve senin forvetlerin gol dahi atamıyor. bir maça bu çocukla başla? o da yok.

    6) sen kimsin 2 haftada bir çıkıp taraftara kızma hakkı buluyorsun? yok efendim sabri ile sözleşme imzalayacağına gidip maxi ye 2.5 milyon euro versek daha iyiymiş. lan tabii daha iyi! 700 bin euro fark için yaptığın tatavaya bak. ulan sabriyi keşfeden fatih terim bile 3. gelişinde ilk olarak sağ bek aldı bundan 4 sene önce. sen hayırdır? yok efendim sosyal medya önümüzü kesmek istiyor, yapanileceklerimizden korkuyor falan. lan umut yürüyene kadar bu takımda oynar demişsin, ben elbet korkarım yapabileceklerinden senin. kaldı ki öyle bir akp algısı ile hareket ediyor ki sanırsın sosyal medyada yazanlar hiç maça gitmiyor. lan yarısının kombinesi var bu adamların.

    7) zaten oyun okuyamama, doğru değişiklik yapamama gibi beceriksizlikleri göz ardı edilirken en son yönetimle karşı karşıya geldiğinde bunlar kümülatif olarak değerlendirilmiş ve kendisine kapı gösterilmiştir.

    öte yandan, kendisinin gönderilmesi hareketi ne kadar doğru ise zamanlaması bir o kadar yanlıştır. sabri ile zamlı sözleşme uzattığı gün göndermiş olsaydık bugün çok daha başka bir takımla başka yerlerde olabilirdik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın