• 77
    evet sayın renkdaşlarım geldik yine bir celp dönemine. şimdi lan tarrak daha öncekilerde neden yazmadın anunakoyum derseniz de haklısınız. geçen sene tam bugünlerde benim de göt atıyordu. olum bu insan tacirlerini falan bile araştırdım yunana kaç paraya götürüyorlar öğrendiydim. çaresizlik zor azizim. ekşide mekşide hep bu başlıkları okudum bütün tavsiyeleri ezberledim. aslında çok bi işe yaramıyor ama şimdi askerliğini yapmış biri olarak pirim yapıcam ya ondan yazıyorum. zaten artizlik olsun diye 6 ay biriktirdiğim askerlik anılarımı kimseye anlatamadım. kuul oldum. neyse efenim bu kadar girizgah yeter en baştan anlatayım.

    -şimdi askerlik yerini öğrendiniz ya e-devletten. hah işte orda sevk belgeni hazırla diye bişey var. sülüs almaya amele gibi gitmeyin şubeye. oraya tıklayın çıktıyı alın. internet kullanan adamsınız o kadar. ben uğraşmam o sülüsü gidip alırım bi terslik çıkar falan demeyin. memur kafalı olmayın. bi de şimdi şubeden alan arkadaşların sülüs tarihinde değişmeler oluyor. normalde 2 kasım'da askersin ya. işte şubeden alan arkadaşlarımın askerlik başlangıcı 5 kasım falan olmuştu. 2 gün askerde önemli.

    -sülüs tamam. alışveriş yapıcaz şimdi. hemen lcw'ye gidip bi kapşonlu sivitşört, bi de yatmalık alt aşortman alıyoruz. toplasan 30 lira falan. rahat edersiniz. hem kendi kıyafetinle yatınca insan daha rahat ediyor. askeriyenin verdiği pijamayı giyen yok. aşortmanla yatar herkes. onlar da rahat değil. tıraş takımı falan alın. köpük. jilet. mal gibi 5 bıçaklı almayın. ustada alırsınız. acemilikte olmaz o iş. tırnak makası lazım. en önemlisi atlet don çorap üçlüsü. acemilikte bol bol alın. yıkamakla uğraşılmaz. kirlenince çöpe. gerçi ben ustada da yıkamadım. attım hep. telefon kartı diğer önemli etken. çok lazım. bot boyası da lazım. acemide her gün boyanır o bot. askı alın 2 tane. o kamuflaj dolapta asılı durur. saat al zaman önemli.

    -yol paranızı alın ptt'den. o para senin hakkın. sen devletten büyük değilsin. o parayı alacaksın. almazsan cezası var diyenler var ama emin değilim.

    -evet teslim olmaya hazırız. akşamdan gidin şehre. öğretmen evinde kalın. sabah kahvaltı edin. sonra gidip teslim olun. telefonla gidin. birliğin önünde yurtiçi kargo stand açıyor. orda eve postalayın telefonu. acemilikte aslında illla ki bana tel lazım sokacam içeri dersen sokarsın. zaten tugay falan olur. binlerce asker. o kadar sıkı olmaz kapı. ama tavsiye etmem. şarj falan sıkıntı. ters ustalara denk gelirsen telefonundan olursun. ortamı gözle, usta birliğine öyle git.

    -kapıdan girdik. her yer sıra. takip et bölüğünü. onun sırasına gir. şanslıysan o gece kendi yatağında yatarsın. işte aşı falan vuruyorlar, psikiyatr bu adam sağlam diyor falan filan. bu kayıt-kuyudat işleri zaten kafadan 1-1.5 hafta sürüyor. kimse ilişmez o sürede kafa rahat.

    -yukarda yazmadım ama boyna asmalı cüzdan alın. parayı yanınızda taşıyın hep. kart var ağbi hangi devirde yaşıyoruz yeaaa deme. o atm çalışmaz. bok gibi kalırsın. acemilikte 400-500 al yanına rahat et.

    -sonra eğitim başlıyor zaten. sağa dön sola dön. askerliğin kıyak zamanı. nöbet yok devriye yok kolluk yok. ye iç yat. acemilikte komutanlar şeker gibi olur zaten. askere ısındırmak için. istikamet falan olmaz. tadını çıkar. her gece ailenle konuş. arada arkadaşlarını ara. o kartları boşuna almadın. ama ankesörlüde 5 dakkayı geçme, arkandan sövmesinler kavga çıkmasın.

    -tuvalet durumuna gelelim. ıslak mendil, kuru mendil bunları da gitmeden temin edin. koca askeriye, kantinden alırım. yarak alırsın afedersin. o acemi birliğinin kantininde hiç bişey yok. hepsi bitmiş. sıra upuzun. sıra tam sana gelir içtima olur. kantin işi yaş.

    -duş işine değinirsek, genelde bi bölüğün haftada 2 gün duş günü vardır. terliklerle havlularla uygun adım banyoya gidilir. 2 dakka su tutulur. çıkılır. ustada her şey değişecek sıkıntı yapma. azcık kok. karı-kız yok zaten.

    -aga sayacaklar. seni sürekli sayacaklar. bi tane dingil arkada sigara içmeye gidecek abi 400 kişi yok ama 399 kişi var olma mı, o bi kişi sonra gelince seni görsün olabilir mi öyle bişey? olmaz. o amına kodumun 1 tane dingil illa ki çıkacak 399 kişi onu bekleyecek. küfür ederek bekle.

    -kendine iyi bak, hastalanma. meyve çıkar hep. yemekler kötü olsa bile meyve ye. olmadı limonu ye. güçten düşme, revire çıkma.

    -kişisel tavsiyem saç sakal kıyafet yüzünden kendine laf dedirtme. sakalın az çıksa da her gün tıraş ol. adamın zoruna gider git sakalını kes gel deyince.

    -son hafta yemin töreni için yürüyüşler başlayacak. mal gibi tüm gün yürünecek. yani ne yapın ne edin ailenizden biri olsun o törende. millet anasıyla babasıyla sarılırken kötü olmayın. imkanları zorlayın.

    -o amına kodumun dağıtım iznini kullanmayın. millet tezkere alıp giderken ustada sen daha atarsa amasya diyorsun. asker psikolojisinden hiç çıkma. kısa dönemler içi konuşuyorum hiç izin kullanmayın. uzunlara laf yok. 1 sene çok arada kafa dağıtmak lazım olabilir.

    -usta birliğinde kendinizi belli edin. geri çekmeyin. kısa dönemsen evrak işine falan verirler. yazıcı, gepçi, garaj çavuşu vs. senin bi görevin olsun. komutanlar ortada adam görmek istemez. herkes bi işle meşgul olması lazım. bi işin yoksa ot yolmaya gidersin falan filan.

    -ustada ilk zamanlar ayakkabılarınızı dolapta saklayın bi şekilde. yepisyeni bot. götürürler. eskiyince botluğa koyarsın.

    -uzmanlar sikecek. senden 4-5 yaş küçük adam sana ana avrat sövecek. yine poşetler için yazıyorum. okudun da ne oldu yarak al yerden şu izmariti deyip ağzındaki sigarayı yere atıp sana aldıracak. kafaya takma. 1-2 aya değişir. hacı ya bana şu ingilizce'yi öğret feysten bi karı düşürdüm anlaşamıyorum diye yanına gelir.

    -ehliyeti de vermeyin ustada. araba zimmetlenmesin. zimmetten kaç. ben misal verdim ehliyeti. bi gün emir geldi bütün ehliyetliler sınava girecek. askeri ehliyet alacak. bilenler vardır. kullanacağımız araç faex man. kocaman kamyon. ben ehliyeti aldım ama 5 senedir araba kullanmamışım. neyse emir aq. bindik. adam garajdan çıkar sağa dön dedi. tamam yaptım. sonra da geri geri sok dedi. sokamadım. kaldın in dedi. tek hamlede sokacakmışık. ben ileri geri yaptım bi. sonra batarya komutanı çağırdı kalanları. bi dünya laf etti. siz sorumluluktan kaçıyorsunuz vatan hainisiniz dedi. emredersiniz komtanım dedik. ne diycez? araba kullanamazsan vatan haini, 45 şınav çekersen kahramansın. ona göre.

    aklıma geldikçe, soru olursa editlerim. hepinizi öpüyorum. hayırlı tezkereler.

    edit: olum askercell varmış exelderm uyardı. telefn serbest gibi herhalde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın