• 459
    şu futbolda olmaz dememek lazım fakat jupp heynckes'in son senesindeki bayern münih gibi bir takım yeryüzüne bir daha zor gelir.

    o sene mesela borussia dortmund da efsane oynuyordu buna rağmen bir halt yiyemediler çünkü bayern uzaya çıkmıştı resmen. o kadar hızlı, saldırgan bir takımın bunu bir düzen içinde yapabilmesi çok ilginçti.

    yani fatih terim'in deli dana futbolunu düşünün. bir sürü açığı vardır defansif olarak. kimse nerde duracağını bilmez, oynadıkça biraz öğrenir. büyük takımlar bu zaafları kullanır, 3'ler gider. adam bu futbolu o kadar hızlı, o kadar mükemmel hale getirmişti ki hızlı hücumda birkaç saniyede rakip kalede pas hatasız bitiyorlardı. topu kazanmaları da asla fazla sürmüyordu. biraz da bir önceki sene şampiyonlar ligini kaybetmenin hırsı da vardı herkeste sanırım. bana göre hem keyif hem de oyun olarak gözlerimin gördüğü en iyi takımdı. ertesi sene jupp heynckes emekli oldu, takımın başına guardiola geçti ve o fırtına gibi futbol oynayan takım da tam tersi bir mantalitede top oynamaya hala devam ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın