• 24700
    gençlerbirliği maçının ikinci yarısındaki g.saray, değil bu sezonun belki de 2.5-3 yılın en iyi 45 dakikasını oynadı. sarı-kırmızılılar açısından üst üste kötü futbol oynanan maçların ardından bu 45 dakikalık oyun önemli bir dönüm noktası olabilir. ancak g.birliği’nin bu görkemli oyuna ne kadar katkı yaptığı da göz önünde bulundurulmalı. yani benfica bir g.birliği değil.

    benfica maçı ilk 2 iddiasının devam etmesi açısından sadece 3 puanın geçerli olduğu bir karşılaşma. onun dışındaki her sonuç g.saray’ı şampiyonlar ligi’nin dışında bırakır. bu yüzden kazanmak için g.saray’ın her şeyini ortaya koyması gerekiyor. benfica bu sezon son birkaç yıla oranla daha kırılgan. ligdeki 2 deplasman maçını kaybettiler. süper kupa’da sporting’e, ligde porto’ya derbilerde yenildiler. bu sezon aldıkları tek başarılı sonuç atletico madrid karşısında şampiyonlar ligi’ndeki galibiyet.

    karşımızda başta jonas, gaitan ve talisca olmak üzere yetenekli oyunculara sahip bir takım olacak. ancak kesinlikle yenilmez bir rakip değil. agresif, coşkulu ve kararlı bir g.saray, evinde benfica’yı yenecek güce ve tecrübeye sahip.

    hem milli takım’ın hem de g.saray’ın üst üste aldığı iyi sonuçlar özgüven duygusunu pozitif bir noktaya getirdi. yani atletico madrid karşısına çıkan g.saray olmayacak. 90 dakika boyunca rakibe baskı yapan dinamik bir oyunla g.saray, benfica’yı yenebilir.

    hoca hazırları tercih etmiş

    kadroya bakınca görülen o ki hamzaoğlu, sakatlıktan çıkmış oyuncular yerine daha hazır olanlarla sahada olmak istiyor. burak ve denayer’i riske etmek, forma verirse de %100’le oynayacaklarını düşünmüyor. maçın devamında gerekirse bu oyuncuları sahaya sürecek. hakan ve sabri’nin son maçlardaki üstün formu da denayer’in neden kenarda kaldığı sorusuna otomatikman bir cevap veriyor.

    en büyük handikap ortadaki üçlü!

    galatasaray'ın en büyük zaafı orta alanda bilal, selçuk, rodriguez veya sneijder’den 3’ü aynı anda oynadığı zaman top rakipteyken gereken direnci ve enerjiyi ortaya koyamaması. ayrıca top ayağındayken bu oyuncuların statik kalması. benfica, pas kalitesi yüksek bir takım. top kullanmalarına ve oynamalarına izin verirsek bizi cezalandırabilirler. endişe duyduğum tek konu bu.

    1.95’lik luisao ağır bir kule

    brezilyalı stoper luisao, ilerlemiş yaşıyla büyük bir tecrübe. duran toplarda 1.95’lik boyuyla durdurulması zor bir kule. ancak açık alanda yakalanırsa ağır olduğu için zaafiyet gösterebiliyor. g.saray, luisao’ya hem dikkat etmeli hem de zaafiyetlerinden faydalanmalı.

    güntekin onay
App Store'dan indirin Google Play'den alın