• 27
    biraz uydurma gibi duran bir sponsorluk anlaşmasına konu olmuş firma. öncelikle yönetim kurulunun kulübün taşınmazları üzerinde tassarufta bulunabilmesi için genel kuruldan onay alması gerekiyor diye biliyorum. yani taşınmazları dilediği gibi sözleşmeye konu edemez. ayrıca bildiğim kadarıyla florya arazisinin tamamı da bize ait değil. hatta bize ait olan kısım küçük bir kısım*, geri kalan kısım belediye ve hazineye ait.*

    yapılacak sözleşmenin ayrıntılarını bilmeden konuşmak bana biraz afaki geliyor ama yine habere göre sözleşme çoktan imzalanmış. böylesine ciddi bir anlaşmanın genel kurulun onayına sunmadan yapılacağını düşünmüyorum açıkcası.

    ayrıca florya'dan taşınıp riva gibi değerli bir araziye antrenman tesisi yapmak için de çok başka kafalara sahip olmak gerekiyor. florya'dan taşınman gerekiyorsa fenerbahçe gibi samandıra'da, beşiktaş gibi ümraniye'de daha ucuza arazi bulup tesislerini oraya yapabilirsin. bununla ilgili büyükçekmece projesi vardı mesela.

    açıkcası taşınmazların değerlendirilmesine karşı değilim. her yıl milyonlarca dolar finansman gideri yapıyoruz. elimizdeki arazilerin değeri her yıl artarken bence alınan kredilerden dolayı ödenen finansman giderleri bu değer artışından çok daha fazla. bu sebeple bir şekilde taşınmazların değerlendirilip bu borç ve faiz yükünden kurtulmak gerekiyor. fakat galatasaray'ın geleceği olan bu taşınmazlar üzerinde tassarrufta bulunurken kulübün tek kuruş menfaati dahi dikkate alınmalı. tüm ayrıntılar genel kurul ve taraftarlarla paylaşılmalı. kimsenin elde edeceği fayda galatasaray'ın elde edeceği faydada daha büyük olmamalı.

    başa dönersek eğer dediğim gibi haber uydurmaya benziyor. galatasaray'da bu denli ciddi bir konunun özbek kardeşlerin inisiyatifine bırakılacağını düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın