• 130
    çok güzel incelemeler var. ben de bir iki şey karalamak isterim. çok hoşuma giden ve gitmeyen şeyler var.

    öncelikle bana göre biz bütün maç hücumda iyi oynadık. düşünce ve bunu hayata geçirme çok hızlıydı. ilk yarı son hamlelerde sıkıntı yaşadık. yaşamasak çok daha önce fark açılabilirdi. bu gayet güzel bir şey. bize maçı aldıran da bu oldu.

    peki bir oyuncu ne zaman defans oyuncusu olur. arkadaki 4'lü de oynadığında mı? bence hayır. top rakibe geçtiğin an defans oyuncususun. biz de bu yok. yani ileri ile geri kopuyor. hatta jose, selçuk ve ya bilal ağır bir sakatlık yaşarsa şaşırmayın. çok ağır yük biniyor ortaya. adaletsiz bir yük biniyor. bu durum yüzünden sıkıntı yaşadık yaşayacağız.

    bazı arkadaşlar puan vermişler. futbol anlayışımızın uyuşmadığı buradan belli.

    örneğin umut bence bu maçta çok iyi oynadı. adam çalışmış belli. farklı oynadı.
    ya da ceju bana göre kötüydü. evet skora etkisi takdiri, çok takidiri hak ediyor. ama bence maçtan kopuktu.
    selçuk çok iyi oynadı bana göre.

    böyle yapmaktansa bir iki dikkat çekmek istediğim nokta var.

    umut bunlardan biriydi.
    selçuk ve jose. selçuk tam yükseliş trendinde. jose ise bana göre galatasaray'a en ait olduğunu hissettiği maçlardan birini oynadı ve bu çok güzel.
    yasin muazzamdı.
    podolski ben çok eleştrsemde yükseliş trendin de kabul etmek lazım.
    bir de hakan balta. bir insan hiç mi dalgalanmaz. hayran bırakıyor insanı kendine.

    bir iki küçük notum daha var.

    ceju'nun kafa golünde hakan da ceju'da aynı yerde idi. üst üste bindiler. bu daha önce olmamıştı. bunu anlık bir hata olarak görüyor ve gol olduğu için ağzımı daha da açmıyorum.

    carole hücum da daha iyi olmalı deniyor. ama bence yanlış. alex ile carole'u karşılaştıralım. hiç bir zaman oyunları benzemeyecek. çünkü alt yapıları ve karakterleri farklı. carole hücumda iş yapacak ama hiç bir zaman gözümüzde bir hücumcu olmayacak. aynı şekilde topu ileri taşıyacak ama hep bir defansçı olacak. ve ben bunu seviyorum. günümüzde insanların bayıldığı hücumcu geri kanat oyuncularını sevmiyorum. bana göre bir bekin önceliği bekliktir.

    son olarak hakem. açıkçası hakemi yorumlayacak kadar hatırlamıyorum. bu hakem için iyi bir şey. (hakemin adını hatırlamıyorsan o hakem iyi maç yönetmiş demektir derler.) aynı zamanda kemal belgin hep dünyada bir hakem %60 doğru karar veriyorsa iyi kabul edilir sözü de her zaman kulağımda bir küpedir.
    ama maçta 3 tane penaltı pozisyonu var lehimize. (bunların hiç biri verilmedi.) onlardan biraz bahsedeyim.

    malum el pozisyonu. şöyle bir şey vardır eğer emin değilseniz oynatın. hani derler ya tereddüt sanığın lehinedir diye. o top çok hızlı gidiyor. orada çok net bir şekilde gördüğüne inanmamış olacaktır ki hakem penaltıyı vermedi.

    ilk yarı umut'un kalça ile düşürülmesi. dışarıda olsa her hakem faul verir. zira omuz omuza gibi görünse de şut çekmek için gerilen umut'a kalçadan sert bir darbe var. ancak bunu da mazur görüyorum. çünkü dünya üzerinde bu penaltıyı hiç bir hakem vermez. imkansız. tek bir hakem gösteremezsiniz hatta burada konuşulduğunu bile düşünmüyorum o pozisyonun.

    son pozisyon ise carole'un ilk yarı boşken koldan çekilip düşürülmesi. hakem bunu net bir şekilde de görüyor. işte bunu dert ediyorum. daha önceki pozisyonlarda hakemi haklı bulsam da bu pozisyonu görmemesi büyük bir eksi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın