• 3
    üniversite yıllarında sürekli yapmak istediğim ama çoğu üniversite öğrencisinin başına geldiği gibi yol arkadaşlarının son dakika falsoları sebebiyle ancak işe başladıktan sonra yapabildiğim seyahattir. daha sonra defalarca arkadaşlarımla beraber seyahatler yapmama rağmen muhtemelen ilk defa benzer bir yolculuk yaptığımdan ve tek olduğumdan dolayı da benim için özel kalacaktır.

    avrupa'da yaptığım seyahatteki rotam budapeşte'den başlamak üzere bratislava, prag, berlin, hamburg, amsterdam, antwerp, brugge, paris olmuştu. seyahatinize klişelerden başka belki şu şekilde bir önerim olabilir, şehirlerin bir yere gittiği yok fakat o şehirlerde sizi etkileyebilecek etkinlikler her daim olabilir. planlarınızı etkinlik takvimine göre ayarlamanızı öneririm. örnek olması için söyleyeyim; benim başlangıç noktası olarak budapeşte' yi seçme sebebim sziget festivaline diri bir şekilde gitmek istememdi, daha sonra yolculuklarda gün kaybetmemek adına yapılan erken veya geç tren yolculukları sizi zaten bir şekilde yıpratıyor ama sonunda mutlaka mecaliniz kalmasa bile iyi ki yapmışım diyorsunuz.

    ilk interrail yolculuğundan sonra benzer bir seyahati işin içine uçak ve otobüs yolculuklarını da dahil ederek kamboçya(phnom penh, sieam reap, sihanoukville), tayland(bangkok, chiang mai, surat thani, hat yai, phuket), laos(luang prabang, vientiane), malezya(kuala lumpur, kota kinabalu, malacca), singapur ve endonezya (jakarta, surabaya, yogyakarta, bali) gibi ülkeleri dahil ederek yapma fırsatım oldu ama tabi bu ülkelerin çok ucuz olmasına rağmen yükselen uçuş maliyetleri sebebiyle iş öğrenci seyahatinden çıkıyor. ama gittiğinde hissedilen farklılıkların tamamı seni güneydoğu asya' ya tekrar gitmeye mecbur bırakıyor.

    kafaca ve maddi durum olarak hazır olduktan sonra mevsim farketmeksizin avrupa, asya, amerika hatta afrika' da her zaman yapılabilecek aktiviteler mevcut, bir şekilde seyahat etme hevesiniz varsa ve o tadi bir kere aldıysanız zaten daha sonra önünüze çıkan her fırsatta bir şekilde kendinizi bir yerlere atmak için çaba sarf etmek durumunda kalacaksınız. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın