resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 7804
    25 yaşında galatasaray'a transfer olduğunda türkiye'nin en iyi orta saha oyuncularından biriydi. ilk sezonunda tam onun oyun stiline yönelik kompakt bir kadro yapısıyla kusursuz bir sezon geçirdi ve galatasaray'ın efsane şampiyonluklarından birindeki en büyük paya sahip oldu. galatasaray zamanla kompakt yapısını kaybettikçe selçuk'un da oyunu değişmeye ve insanlara batmaya başladı.

    çok fazla irdelemeye gerek yok; gerçekten mükemmel oynadığı 2 sezon, formsuz oynadığı bir dönem ve hırsının köreldiği ve mutsuz olup mücadeleden kaçtığı ''küçük'' bir dönem var selçuk'un. neden galatasaray'da zorlanarak oynarken son 3-4 maçta milli takımda süper oynadığında bile entrikalar ve türlü türlü senaryolar üretildi. halbuki futboldan anlayan insanlar bunun ne kadar teknik/taktik bir sebepten olduğunu biliyor. zaten ben ''selçuk ilk sezonu haricinde top mop oynamiyüü aq'' önermesine kesinlikle katılmıyorum.

    sonuç olarak selçuk galatasaray'a gelip türkiye'nin 1 numaralı merkez ortasaha oyuncusu mevkisine yükselmiştir ve 31 yaşında artık kariyerinin 2.baharına gelmişken kesinlikle bir milli takım turnuvası görmeyi fazlasıyla hak etmiştir. bunu da türk futbol tarihine geçecek muhteşem dramatik bir golle kendi adına çok özel kılmıştır. milli takımdan soğuduğumuz dönemlerde bizi sevdiğimiz birkaç futbolcuyla beraber euro 2016 heyecanını aşılayarak tekrar sempati kazandırmıştır. *

    aslanım benim nasıl da lamba gibi astı.

    (bkz: selçuk inan'ın izlanda'ya attığı gol)
    (bkz: euro 2016)
App Store'dan indirin Google Play'den alın