resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 7714
    gayet kolayca yapilabilecek bir deney var: selcuk'un galatasaray'daki ilk senesini sonraki donemle kiyaslamak.

    selcuk en iyi performansini gosterdigi donemde takimin birinci duran top kullanicisi. orta merkezde ikili oynuyor, partneri melo (ki melo'nun da fiziksel olarak en iyi oldugu donem). galatasaray 4-4-2 oynuyor, onde takim savunmasina yardimci olan, top saklayabilen, orta saha ozellikli necati-elmander var. savunma ujfalusi'yle pozisyon almasini biliyor. eboue gibi bir bek var. takimin kanatlari da ortasaha ozellikli baytar ve emre colak. simdiki galatasaray ise ileri 4lusu sneijder, yasin, podolski ve burak. veya umut. 4 tane forvet ozellikli oyuncu. ozellikle ileri 3lu top tutmakta zorlanan, takim savunmasini aksatan isimler. selcuk'un partneri kendisinden dahi daha fiziksiz bilal, veya genc jose. sag bek sabri veya stoperden bozma denayer. stoperde ujfalusi gibi bir organizator yok, tumu hamleli stoperler. ayrica duran toplari da cogunlukla sneijder veya bilal kullaniyor.

    meselenin ozeti budur. galatasaray neredeyse 4 senedir takim savunmasi yapamiyor. basarili giden 4-4-2 burak-umut takviyeleri uzerine ayni ayda sneijder ve drogba'nin alinmasiyla geri donusu olmayan bicimde alt ust oldu. selcuk'un verimli olmasini saglayan sartlar ortadan kalktikca selcuk da ortalama bir oyuncuya donustu. galatasaray takim olarak savunma yapmadikca da selcuk boyle devam eder, hatta yaslandikca daha da geriler.

    alternatif bir senaryo sunalim: galatasaray gecen sene tarik'la olcan'la dzemaili'yle pandev'le paralari sacmayip gokhan tore'yi alsaydi selcuk rahatlardi. galatasaray tarik, veysel, salih'le ugrasmayip sener'i dahi alsaydi selcuk rahatlardi. galatasaray melo'yu kaybetmeyi gectim elde tutabilip dogru bicimde yedekleyebilseydi selcuk rahatlardi. simdi ise tek basina hamallik yapiyor, ki en vasat yaptigi is. e haliyle ortaya cikan tablo da bu.

    galatasaray'in futbol akilsizligidir selcuk'un yasadigi donusum.
    tipki arda sol kanatta ucuyorken uzerine kewell'i almak gibi.
    tipki ortasaha takviye isterken neill, dos santos ve jo'yu almak gibi.
    tipki gecen sene yasin basariliyken sag kanat bosken gidip podolski'yi alip, sonra sag kanatta oynatip koreltmek gibi.
    tipki melo'nun yerini selcuk'tan dahi yumusak bilal ve jose'yle doldurmak gibi.
    tipki 2 senedir bir webo dahi alamamak gibi.
    ve daha niceleri.

    daha cok selcuk'lar yok olur bu kafayla. 11-13 arasi takimin gozbebegi semih'in de geldigi nokta ortada. onu gectim takim kotu olunca sneijder ve muslera'nin geldigi nokta dahi ortada...
App Store'dan indirin Google Play'den alın