resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 5955
    rica ediyorum bu adamdan salakça nefret etmeyi, sinek ölse bu adama saldırmayı bırakın.

    önce şu soruyu sorun kendinize niye sallıyoruz biz bu adama ?

    bir düşünün, harbiden objektif olarak düşünün ya da ziktir edin ben söyleyeyim size,

    çünkü her bokta bir günah keçisi aramak ve bir kişiyi suçlu ilan etmek hep en kolayı ve maalesef ki toplumumuzun en spesifik özelliği.

    on kişiye söveceğine bir kişiye söversin,

    daha rahat deşarj olursun,

    haklı haksız arama çabasına düşmezsin…

    ya da her neyse işte.

    koskoca 17 ağustosu bir veli göçere yıkmış ve rahatlamış bir toplumuz zira biz.

    şimdi dönelim iyisiyle kötüsüyle hamza hocaya,

    geçen sene zor bir zamanda görev aldı, takımı bir arada tuttu ve üç kulvarda ip göğüsledi denilebilir. güzel bir başarı, hakkını vermek lazım. daha iyi kadrolarla bunu yapamayıp takıma ligi 8. tamamlatan ama baş tacı edilen hocaları da unutmamak sevgiyle anmak lazım.

    transfer konularında çok pasif davrandı denilebilir fakat bu konuda asıl suçlanması gereken kişi dursun başkandır şunu da atlamamak lazım hamza hoca bazıları gibi küstüm oynamıyorum demedi ve bazılarının fazla fazla harcadıkları nedeni ile aza kanaat etti ya da etmek zorunda kaldı.

    yerli yabancı oyuncu seçimlerinde yerli oyunculara daha toleranslı davrandı. doğru bir hareket değil ama bir çok hoca da bir çok konuda adaletli davranmadı ama bu şekilde de tefe konulmadı. mesela mancini ceyhuna resmen aşıktı ama bu denli eleştirilmedi. çünkü italyan pasaportu vardı ve karizmatik bir adamdı. haa! unutmadan bir de başarılı bir instagram kullanıcısıydı. şimdi kimse kendini kandırmasın. hamza hocaya yerli sever derken, yabancı sever bir yapıdaydık. özetle iğneyi hiç kendimize batırmadık.

    kurduğu kadrolar ve yaptığı değişiklikler çok amatörce denilebilir. aynı şeyi mancini, kalli ve rijkardda yaptı hem de ellerinde daha müthiş malzemeler varken ve istedikleri transferler de yapılmışken fakat onlar da bu denli eleştirilmedi. hatta ziktir edin eleştiriyi, gül döktü yollarına kimisi. nasıl ironidir anlamak mümkün değil.

    sabrinin her maç 90’da oyuna sokması etik bulunmayabilir. buna ben de katılıyorum ama mancini’nin puan kaybettiğimiz maçın uzatmalarının son dakikasında prenslerinden birini oyuna soktuğu aklıma geliyor. etik demişken popescu’nun bize attığı kazıklar ve taraftarın “olsun atacaksa popescu atsın” naraları aklıma geliyor. sonra başarı, hırsızlığı ve karaktersizliği perdeliyormuş demek ki diyorum sonra da aklıma fatih terim nefreti geliyor daha onu anlamadan, oyuncu tercihleri nedeni ile eşeğin kıçına sokulan efsane kaptanımız bülent korkmaz’ın eleştirilmesi anlamsızlaşıyor…

    özetle çelişkilerle ve paradokslarla yaşıyormuşuz onu anlıyorum.

    son olarak söylemek istediğim şu,

    hamza hoca iyidir, kötüdür bilemem. benim fikrim krizi yönetemediği ve zayıf kaldığı noktasında ama şundan eminim ki şu kadronun başarısızlığının en temel nedeni kadronun yetersizliğidir onun da nedeni belli mali kriz, onun da nedeni belli azcık yorun saksıyı ontivero ve dengi çapsızlara marul yaprağı vermedik biz. allahtan hamzaoğlu aldırmadı yoksa canlı bomba olur da floryaya girerdi bazıları.

    tüm bunların dışında asıl sıkıntı taraftarın büyük kesiminin allah ne verdiyse hamza hocaya saldırmasıdır. bu zihniyet hiç sevmesem de ardayı kaçıran zihniyettir, bu zihniyet selçuğu “xelçuk” diye goygoylayan ve daha sonra kankeytolar diye aşağılayan zihniyettir, bu zihniyet manciniyi, rijkaardı, prandelliyi ve daha nicelerini görmeyip tüm hırsını anlamsızca hamza hocadan alan zihniyettir ve bu zihniyet kimseye bir değer sağlamamıştır.

    amacım yukarıda saydığım kariyeli hocalar ile yeni hoca olmuş birini kıyaslamak ya da vay efendim onlar neden taşlanmadı demek değil.

    sormak istediklerim şunlar;

    şimdi hamza hocanın diğer başarısız hocalardan ne farkı vardı ?

    onları da böyle pervazsızca eleştirdik mi ?

    onları da aziz yıldırımla kıyaslayacak radde geldik mi ?

    bırakın şampiyonluğu istedikleri kadro kurulduğu halde takımı ilk beşe sokamayan hocaları da hırsız ilan ettik mi ?

    göz göre göre takıma milyonlar harcatan menajerler ile hoca bağlantılarını araştırdık mı ?

    ve daha nice sorular sorabilirim.

    şimdi bu soruları kendinize sorma zamanı.

    eğer cevabınız net değil ise,

    sizlerin de, sizdeki hamza hoca profilinden, çok farkınız yok benim nazarımda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın