• 404
    dünyanın en güzel coğrafyası, en güzel iklimine sahip güzel ülkem. biraz kuzeye çıksan donarsın, güneye insen yanarsın. tam ortada tam kıvamındayız. fakat bu güzel ülkemi otoriter zihniyetli insanlar kirletiyor. eline gücü geçiren diğerlerine şans tanımıyor. ezmek yok etmek istiyor. hiçbir gurup diğerini beğenmiyor. aynı toprağın aynı kültürün insanları fakat birbirlerinden nefret ediyorlar. sağcısı da otoriter, solcusu da. tv'lere çıkıp birbirlerine tehdit savuruyorlar. ayrımcılık ve nefret suçu alenen her saat işleniyor ve kanıksandığından normal kabul ediliyor.

    aynı durum spor kulüpleri, daha doğrusu futbol kulüplerinde de mevcut. medyası ve taraftarı güçlü olan fener, başta galatasaray olmak üzere diğer kulüplere nefret kusuyor. yorumculara bakın adeta küfrederek konuşuyorlar. yöneticiler bütün hakemler bizim uşağımız olsun, bütün medya bizi övsün, bütün maçları biz kazanalım diye adeta psikolojik savaş veriyor. allah için biraz mantıklı olalım.

    bi durun arkadaşlar, bi durun kardeşler. ezdiğiniz, yok etmek istediğiniz, linç etmek istediğiniz insanlar bizzat sizin kardeşleriniz, akrabalarınız, komşularınız. yapmayın, etmeyin, biraz sakin olun. fikirlerini, düşüncelerini, yaşam tarzlarını, tuttukları takımı beğenmiyor olabilirsiniz ama bu onları linç etmenizi, dışlamanızı, ayrımcılığa tabi tutmanızı, onlara nefret kusmanızı gerektirmez. doğru bildiğinizi biraz daha insanca, biraz daha usulünce ifade ediniz, anlatınız ve sabrediniz. her istediğiniz anında olması mümkün değil.

    iktidarın yaptıkları insanın kanını donduruyor ama toplum her şey normalmiş gibi davranıyor. iktidar olmak istediğini tutuklatıp zindana tıkma hakkını vermez arkadaşlar. hakaret ve küfür tabi ki tasvip ettiğimiz bir şey değil ama her hakaret edeni zindana tıkmak mantıklı mı? belki hakaret ve küfre başvuranı tedavi ettirmek daha doğrudur. çünkü bir insan küfrediyorsa akıl sağlığı bozuk demektir. hastaya kızılmaz arkadaşlar, tedavi yoluna gidilir. tedavi etmek yerine zindana tıkmak ne kadar acımasız bir tutumdur. ayrıca her sert eleştiriyi hakaret kabul edip gazetecileri susturmak için mahkemelerde süründürmek hangi akla hizmettir.

    bütün bunların cereyan ettiği güzel ülkem yalnızlaştıkça yalnızlaşıyor ve bu da bizleri üzüyor. içerde de düşman üretiyor, dışarda da. yapmamız gereken şey çok net. iktidarı ve yönetimi ya da gücü eline geçirenlerin daha sakin, daha hoşgörülü ve daha adaletli olması. egosuyla hareket edip güzel ülkemi kirletmemesi. herkesin birbirine karşı daha bir sevgiyle bakması, daha bir sabırlı olması.

    söylediklerim bugün bu iktidar için geçerli olduğu gibi, yarın iktidara gelecekler için de geçerli. sağcısı için de geçerli, solcusu için de geçerli.

    herkese karşı sevgi, herkese karşı hoşgörü ve koşulsuz saygı diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın